Guillem Rodríguez

Guillem Rodríguez
Dia
dimarts, 1 juliol, 2014 - 11:00
Hora
11:00
Lloc

Recinte Modernista de Sant Pau
C. Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 Barcelona

BIOGRAFIA

Guillem Rodríguez va néixer i créixer a Barcelona, un entorn privilegiat on va sentir preferència per les arts i en el qual, molt aviat, va descobrir la seva gran passió: la moda. Això li ha permès crear, des que era un nen, un univers d’inspiració, amb imatges molt presents en les seves creacions.

 

El 2009 va començar a estudiar disseny de moda a BAU, on ha desenvolupat tot el seu potencial artístic com a dissenyador i on va idear la seva primera col·lecció, “Romantycs”, per la qual ModaFAD li va atorgar el Premi al millor dissenyador i la oportunitat de tornar a presentar el seu treball.

 

El gener del 2014 va presentar la seva segona col·lecció, “Vulnerable”, a la 080 Barcelona Fashion, amb la qual donava un gir de 180 graus a la seva col·lecció anterior i mostrava una gran capacitat de donar perspectiva a les seves pròpies creacions.

 

Tres mesos després, a l’abril, va ser proclamat millor dissenyador jove d’Espanya als Premis ANDE, i es va confirmar, així, la seva assistència al saló Who’s next, a París.

 

Durant la seva trajectòria, Guillem Rodríguez ha trobat un llenguatge propi a l’hora de dissenyar, que ha fet recognoscibles les seves peces com a part de la seva feina, per la summa cura en el tractament dels teixits i l’esperit androgin de les seves col·leccions. Actualment està dissenyant la seva tercera col·lecció, anomenada “Manifiesto”.

 

COL·LECCIÓ-   MANIFESTO

(Del llat. manifestus)
s. m. Declaració pública de principis i intencions, sovint de naturalesa artística.

 

Guillem Rodríguez presenta “Manifesto”, una col·lecció que usa com a vehicle d’expressió, i que aquesta vegada està influenciada per l’abstracció en l’art.

 

Per aconseguir-ho, aplica l’abstracció a tots els nivells, crea peces ambigües, realitzades amb teixits tecnològics, amb siluetes i estampats molt influenciats per l’art abstracte, en què predominen l’ús del color, el ritme i la gestualitat (eines pròpies de l’art) per comunicar-se.

 

La paleta de colors que s’utilitza abasta des de tons blanc trencat i pedra, que hi aporten llum, i el negre sobri, que es complementen amb el blau, en tons tinta, marí i cel, i amb el groc mostassa i l’àcid.
Amb tot això, pretén definir una proposta que, una vegada més, aporta a l’home un nou sentit de vitalitat, frescor, força i elegància.

 

Per a aquest “manifest”, Guillem compta amb una col·laboració a través de la qual es dóna la mà amb l’artista Alba Rihe. Junts abocaran la influència de l’art abstracte sobre “Manifesto”, desenvoluparan tot el seu caràcter i aportaran a la col·lecció textures, de manera que donaran alè al conjunt.

 

Com a resultat, Guillem Rodríguez ofereix una col·lecció contundent i consistent amb  el seu treball i el tractament de les peces que el defineixen: màxima qualitat en els teixits i les siluetes, i atenció en tots els detalls per expressar un concepte complet.

 

 

Contacte: [email protected]
Direcció: Carrer Llull 48 2n A
Telèfon: +34 616 277 511

 

Pàgina web: www.guillemrodriguez.eu (en construcció)
Twitter: @guillemrdz

 

Responsable de la marca: Guillem Rodriguez
Responsable comercial: Guillem Rodriguez
Correu electrònic: [email protected]