Guillermina Baeza

Guillermina Baeza
Dia
dijous, 3 juliol, 2014 - 13:30
Hora
13:30
Lloc

Recinte Modernista de Sant Pau
C. Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 Barcelona

BIOGRAFIA

La dissenyadora Guillermina Baeza va néixer al protectorat espanyol al Marroc. Als anys 60 es va traslladar a Barcelona i, als 70, va començar la seva carrera professional, que la va portar, als anys 80, a desfilar a les principals passarel·les de moda europees.

 

La seva presència continuada a les passarel·les ha creat un estil propi, que consolida la màxima de la filosofia de Guillermina Baeza: “La roba de bany i la llenceria no són simples accessoris. Actualment tenen la mateixa importància que les peces exteriors.”

 

El gran mèrit de Guillermina Baeza ha estat adaptar-se sempre a les necessitats del mercat, gràcies a la seva intuïció, que li ha permès abraçar-ne sempre els diferents segments, en funció dels estils, dels gustos i de les edats.

 

Actualment, al costat de la dissenyadora, trobem també la seva filla, Belén Larruy, com a directora de l’equip creatiu.

 

COL·LECCIÓ-   Le voyage

“Un viatge en el temps, una aventura,

 

un retrobament al París

 

més romàntic, màgic i trepidant.”

 

De la mateixa manera que el protagonista de Midnight in Paris, Guillermina Baeza viatja al París màgic que ens va fer viure Woody Allen a la seva magnífica pel·lícula per presentar-nos la seva col·lecció per a l’estiu del 2015.

 

Com si es preparés per a les seves trobades amb Picasso, Hemingway, Dalí, Fitzgerald o Gertrude Stein, Guillermina Baeza vesteix una dona delicada i femenina amb biquinis i banyadors plens de treballs artesanals, acurades incrustacions de ganxet metal·litzades, teixits de jacquard i estampats florals propis d’aquella època.

 

La llum de París també queda plasmada a la col·lecció. Els colors malves, taronges, marrons, grisos, verds aigua i marins reben una lluentor especial, gràcies als fils metal·litzats d’or i de plata, que els aviven més, si és que és possible.

 

L’encant vintage es percep en la forma de les peces: banyadors, biquinis i, de nou, triquinis, amb camals baixos, esquenes nues amb llaçades, obertures molt pensades i drapejats. En definitiva, una silueta retro, però, a la vegada, molt del segle XXI.

 

Dissenyadora i Marca: Guillermina Baeza
Adreça: Carme Karr 13-15 local B
08034 Barcelona
Telèfon: 932055760

 

Pàgina Web: www.guillerminabaeza.es
Facebook:  Guillermina Baeza

 

Correu electrònic: [email protected]