Juanma By El Cuco

Juana By El Cuco
Dia
divendres, 4 juliol, 2014 - 11:00
Hora
11:00
Lloc

Recinte Modernista de Sant Pau
C. Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 Barcelona

BIOGRAFIA

Juanma Granero (Barcelona, 1978) és el dissenyador de la firma Juanmabyelcuco, que despunta al ModaFAD del 2004, originàriament com a El Cuco, per donar resposta a la necessitat de vestir una dona amb personalitat pròpia.

 

Inicia la seva trajectòria artística en el món de la il·lustració i, després de plantejar-se un dilema entre seguir aquesta trajectòria o enfocar-la cap al món de la moda, finalment la inquietud de crear peces de roba el va portar a estudiar estilisme a la Llotja, l’Escola Superior de Disseny i Art barcelonina, que complementa amb estudis de patronatge industrial a l’Escola Gruerrero, on, després del color i les textures, descobreix la moda a través de les arts aplicades.

 

D’aquesta manera, Juanma Granero uneix les seves dues passions, l’art i la moda, que es reflecteixen a les seves creacions a Juanmabyelcuco.

 

Les bases del seu treball són la utilització i el reflex d’un esperit lliure i independent, lligat a cultures amb forts contrastos estètics. Reinterpreta una dona refinada i elegant, amb una combinació de classicisme i modernitat, individualitat femenina, tocs aristocràtics i refinament. Rescata influències del passat, amb una clara intenció de futur, mitjançant la utilització de tocs metàl·lics, postmodernitat, futurisme, ètnia i imatges de sofisticació lligades a volums, plecs, asimetries i una extrema fixació pel detall.

 

Una part fonamental del seu treball és el patronatge de les seves peces, i els teixits i estampats que utilitza, ja que els seus dissenys es basen en el volum creat a partir de les formes femenines. La música i la fotografia formen part de les seves aficions i inspiracions estètiques, i les plasma en totes les seves col·leccions.

 

El 2007 va realitzar la seva primera desfilada com a Juanmabyelcuco a l’Ego de la Passarel·la Cibeles. Del 2009 al 2010 treballa com a dissenyador de moda i estilisme per a Josep Font. El 2009, de nou amb Juanmabyelcuco, desfila a la South Fashion Latitude de Cadis i, el 2011, queda finalista als Mango Fashion Awards. Aquell mateix any, i també el 2012, desfila a la València Fashion Week. El 2013 (primavera-estiu i tardor-hivern) i el 2014 (tardor-hivern) és l’encarregat de definir l’estilisme de la col·lecció i la direcció d’art de la passarel·la de Torras per a la 080 Barcelona Fahion Week. A més, amb aquesta mateixa firma, té una col·lecció pròpia de peces exteriors per a la dona. Juanma Granero també exerceix de docent de patronatge i ha realitzat estilismes per a importants revistes de moda i de tendències.

 

COL·LECCIÓ-  Dicotomia

Juanmabyelcuco DICOTOMIA Spring-Summer 2015

 

Un punt de partida: llums i ombres, sense terme mitjà. Les peces reflecteixen una dicotomia, a través de formes geomètriques i pures, que s’enllacen amb construccions orgàniques i sensibles, complementàries entre elles; un equilibri entre volum i simplicitat.

 

En les seves línies, hi conviu una paleta de colors i textures, en què la puresa del blanc i la calidesa dels grocs cremats se sobreposen, sense distanciar-s’hi, al blau Klein i als tons foscos, i creen jocs òptics a través dels estampats.

 

La col·lecció s’articula sobre un marc on conflueixen la naturalitat i l’artificialitat, la calidesa i la fredor, la comoditat i el gust pel detall... i es creen, així, sinergies entre colors, textures i formes, que produeixen sensacions que van d’acord amb les emocions de qui les vesteix.

 

 

Contacte: Juanma Granero 
Direcció: Sant Pere Més Alt, 48
Barcelona 08003
Telèfon: +34 603 437 305

 

Pàgina Web: www.juanmabyelcuco.com
Facebook: www.facebook.com/BYELCUCO

 

Responsable de la marca: Juanma Granero 
Responsable comercial: Juanma Granero 
Correu electrònic: [email protected]