Jurat

Beatriu Malaret

Professora i consultora independent especialitzada en comunicació i disseny. Beatriu Malaret és Llicenciada en Filologia Romànica (UB) i Màster Universitari en Comunicació Social (UPF). Ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional al voltant de la creativitat i el disseny. Després d’uns incis dedicats a l’art contemporani, ha impartit classes a l’Escola Superior de Disseny de Sabadell (ESDI) i ha treballat en projectes d’innovació i gestió del disseny per a Fira de Barcelona. A l’actualitat, des de l’empresa Cipsela, de la qual n’és co-fundadora, exerceix la consultoria en comunicació i estratègia, i està fortament especialitzada en la generació de programes de formació en disseny basats en l’excel.lència i la formació de talent emergent competitiu i l’empreneduria, tan per a escoles superiors de disseny com per a empreses i associacions corporatives.

A l’actualitat, entre altres programes, és Directora Acadèmica del Màster en Fashion Design, codirectora del Màster en Disseny i Direcció d’Art, ambdós de l’escola ELISAVA, així com del Curs D’Ecodisseny i Gestió de la Sostenibilitat pel sector del Tèxtil i la Moda en col.laboració amb el Clúster Tèxtil i Moda de Catalunya i el Centre Tecnològic AITEX.  

Giampietro Baudo
 

Giampietro Baudo, nascut el 1976, és el cap de redacció d’MFFashion, l’únic diari d’Europa que es dedica per complet al món de la moda i dels articles de luxe, publicat per Class Editori. Es va convertir en cap de redacció del diari a principis del 2007, i va assumir, al mateix temps, MFF-Magazine For Fashion i MFL-Magazine For Living, dues revistes dedicades al sistema de la moda i al món del disseny. Va iniciar la seva trajectòria a Class Editori el 1997, quan va començar a cobrir llocs com el de redactor d’MFFashion i dels seus annexos, tot i que també ha estat cap de redacció de L'Uomo Vogue, Vogue Sport i Vogue Tessuti.


Des del 2012, també és comissari d’Eccellenza Italia, el primer sistema de comunicació multimèdia concebut per Class Editori, en col·laboració amb l’agència de notícies Xinhua, per oferir als turistes xinesos que arriben a Itàlia una guia precisa i exacta de l’excel·lència en moda, luxe, disseny, menjar i vi i hospitalitat (el 2014, Eccellenza Italia va llançar, també, una versió en rus amb el mateix concepte). El 2014, es va convertir, també, en director de Moda i Creativitat de Ladies, la revista de moda d’alta gamma de Class Editori, i treballa en estreta col·laboració amb fotògrafs com Manuela Pavesi, Juergen Teller, Alan Gelati, Danielle Levitt o Nan Goldin.
Jeannete Nkwate

Jeanette Nkwate porta més de quatre anys treballant com a especialista de moda. Es va formar com a periodista especialitzada en el London College of Fashion i ha treballat i col·laborat en diferents publicacions destinades a consumidors, així com en el WGSN-Homebuildlife, formant part d’un equip especialitzat en la comercialització d’interiorisme.

 
Actualment Jeanette treballa com a editora associada a WGSN, com a assistent de direcció i en la cobertura dels més de 150 esdeveniments mundials més avantguardistes relacionats amb el món de la moda, valent-se de la seva perspectiva comercial per a l’anàlisi de l’impacte de les principals tendències del moment en el mercat.

Piluka de Echagaray

 

Experta en Imatge Personal,  Personal Shopper, Coach Personal, conferenciant, formadora i empresària.

Any 2000 “Creació d’Empreses” per ESADE
De l’any 2000 a 2010 propietària de la boutique femenina “ Piluka de Echegaray”
Des de l’any 2007 propietària de botiga online Woman Fashion Point
Des de l’any 2010 gerent de Personal Shopper Deluxe.
Any 2011 Coach Personal titulada per The International School of Coaching
Des de maig de 2014 Directora de l’Institut Piluka de Echegaray (especialitzat en Imatge Personal).
Diferentes col·laboracions en ràdio i televisió, com per exemple:
Canal 33 – Reinventar-se – 2010
TVE-1 – Comando Actualidad  - La Milla de Oro – 2011
TV Ukraniana 1&1 – Extreme Make Over – diferents programes 2012
Experta en interpretar els missatges que emet la imatge personal i excel·lent comunicadora.

Silvia Ventosa

Neix a Barcelona el 1957.

 
2014-2010 Conservadora Col·leccions del Museu del Disseny de Barcelona. Comissària de l’exposició permanent del Museu Tèxtil i d’Indumentària de Barcelona El cos vestit, siluetes i moda 1550-2014
2014-2012 Comissària de l’exposició itinerant Aurèlia Muñoz, Recerques infinites. Fibres, textures i espai, Diputació de Barcelona.
2010-2013 Professora Màster Fashion Design, Escola Elisava
2011 Comissària de l’exposició Què em poso: el guarda-roba de Maria Brillas per Pedro Rodríguez
2010 Comissària de les exposicions “Imatges de moda” i Outumuro Looks: vint anys fotografiant moda, Barecelona-Moscou-Zamora.
2008 Comissària de l’exposició permanent del Museu Tèxtil i d’Indumentària de Barcelona El cos vestit del Disseny Hub Barcelona
2010-2003 Conservadora en Cap del Museu Tèxtil i d’Indumentària de Barcelona.
2000-2003 Conservadora del Museu de les Arts Decoratives de Barcelona
2000-2001 Professora Grau de Disseny Industrial, Escola Elisava
1998 Doctora en Antropologia Social i Cultural, Universitat Rovira i Virgili, Tarragona, amb la tesi Modelar el cos, treball i vida de les cotillaires de Barcelona.
1995-2000 Conservadora Museu Etnològic de Barcelona.
1985-1990 Conservadora Museu Arts, Indústries i Tradicions Populars de Barcelona.
1981 Llicenciada en Filosofia, Universitat de Barcelona.
 
Publicacions sobre moda, vestits i art popular, antropologia, història social, museologia i cinema etnogràfic.