Lebor Gabala

Lebor Gabala
Dia
dimecres, 2 juliol, 2014 - 16:00
Hora
16:00
Lloc

Recinte Modernista de Sant Pau
C. Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 Barcelona

BIOGRAFIA

Lebor Gabala és el projecte professional de Maite Muñoz, que va aprendre l’ofici a través de pioners de la indústria de la moda d’aquest país, com Pedro Morago, Rap Diffusion o Mila i Tucho Balado. Després d’uns anys a Eivissa, on va dissenyar les seves primeres col·leccions de moda Adlib, va decidir que havia arribat el moment d’instal·lar-se a Barcelona i posar en marxa un somni.

 

Un nom preciós i sonor va ser la seva primera declaració de principis. És la traducció de Leabhar Ghabhála Erenn, un conjunt de manuscrits gaèlics del segle XI, que expliquen, amb una barreja d’història, de mitologia, de llegendes i de folklore, la fundació d’Irlanda a través dels temps. La fantasia de les històries i el fet que Irlanda estigui tan unida a la tradició llanera, van fer que decidís adoptar la fonètica del títol, que en castellà es pronuncia Lebor Gabala.

 

Lebor Gabala va néixer com una col·lecció dedicada en exclusiva al punt, i poc a poc va anar introduint teixits de seda i de cotó, brodats i estampats, amb l’objectiu d’arrodonir una proposta de look total.

 

Es trien les matèries primeres més exquisides, a la recerca de la màxima qualitat. Per al punt, se seleccionen fils de caixmir i de seda, de cotó i de lli, d’alpaca i de llana merina extrafina; per als teixits, sedes i velluts, batistes i voiles, lli i cotó.

 

COL·LECCIÓ- UN ESTIU AMB ONADES

Situem la col·lecció de Lebor Gabala en un jardí a la vora del mar. Imaginem-nos una gamma de blaus que imiten els tons de l’aigua i del cel. Els tons de la sorra i de la vegetació. I, com que som en un jardí, suposem que floreix i que s’omple d’estampats de flors retro d’inspiració japonesa i de roses d’aquarel·la de pinzellades exuberants.

 

Les flors s’enfilen pel georgette de seda dels vestits i pel suau cotó de les dessuadores, es creuen les gammes i es creen siluetes relaxades i fresques, carregades de color i de moviment. El cel tacat, ple de núvols de tempesta en un estampat bàtik: crespó amb mà seca i molta caiguda.

 

Els vestits i els tops són d’inspiració retro, amb una aposta ferma pel llarg maxi, i detalls de volants. Hi ha pijames, tops de tirants i pantalons de raió, suaus, amb caiguda, i caràcter urbanita en les sandàlies.

 

El punt és oversize, asimètric, de vegades curt i de vegades llarg en la mateixa peça. Acabats amb cura i amb les matèries de més alta gamma. Les samarretes i les pelfes sorprenen pels seus acabats i per les aplicacions estampades que els decoren: onades i més onades, que s’arrissen sobre el cotó tou i flonjo.

 

I, il·luminant-ho tot, el sol.

 

Contacte: Aída Gascón
Direcció: C/Diputación 37 Local 5A
Barcelona 08015
Telèfon: +34 934 234 374
Fax: +34 932892183

 

Pàgina Web: www.leborgabala.com

 

Responsable de la marca: Maite Muñoz Roy
Responsable comercial: Aída Gascón
Correu electrònic: [email protected]