Menchén Tomàs

Menchén Tomàs
Dia
dimarts, 1 juliol, 2014 - 17:00
Hora
17:00
Lloc

Recinte Modernista de Sant Pau
C. Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 Barcelona

BIOGRAFIA

Menchén Tomàs. Olga Ronquillo Menchén i Francesc Grau Tomàs es coneixen a l´Escola d’Arts i Tècniques de la Moda de Barcelona l’any 1988. En finalitzar els estudis i després d’haver adquirit experiència treballant com a dissenyadors per a altres firmes del sector, funden, el 1995, Menchén Tomàs. A través de ModaFAD, entren en contacte amb el Saló Gaudí, on presenten les seves primeres col·leccions a passarel·la. Des del 1995 fins al 2001, el seu producte es distribueix a diversos punts de venda a tota Espanya i a l’estranger (Bèlgica, l’Aràbia Saudita, el Japó…).

 

El 1997 obren la seva primera botiga a Barcelona i el juliol del 2002 n’obren una altra al barri del Born de la mateixa ciutat. El març del 2006 inauguren una altra botiga al carrer Cuna de Sevilla.

 

Tots els productes Menchén Tomàs es fabriquen íntegrament a Barcelona i rodalia, per tal de garantir la màxima qualitat en acabats i en disseny.

 

COL·LECCIÓ-  The Botanist

La col·lecció primavera-estiu 2015 que presenten els creadors Olga R. Menchén i Francesc Grau Tomàs (Menchén Tomàs) planteja una revisió de les formes orgàniques de la botànica floral. De la mateixa manera que les flors encasten els seus pètals al calze i generen formes atractives i sensuals, les peces de la nova col·lecció d’estiu investiguen sobre la construcció de noves formes, siluetes i composicions volumètriques.

 

Les siluetes de la marca sempre busquen realçar la figura femenina. Com les flors de primavera, les peces de Menchén Tomàs busquen realçar la bellesa de la dona i descobrir el seu vessant més sensual i femení.
En el treball artesà dels creadors, es combina la recerca formal amb el gust pels detalls, com brodats i aplicacions, que enriqueixen les peces per convertir-les en experiències exclusives, com a resultat de les aportacions de cada professional que intervé en la seva elaboració.

 

La marca aposta per la producció local de qualitat, cuida fins a l’últim detall, un patronatge acurat, desenvolupat als propis tallers (a més, realitzen peces a mida per a ocasions especials), que es complementa amb una manufactura local especialitzada i artesanal.

 

L’aposta pel treball amb proveïdors de proximitat permet a la marca desenvolupar peces arriscades, amb múltiples galons, volants i petits detalls. Un clar exemple d’això es troba en algunes faldilles i vestits, amb volants de fins a 108 metres de longitud.

 

El treball dels creadors, amb més de 18 anys d’experiència, troba en aquesta col·lecció, presentada a la Passarel·la 080, un elevat grau de maduresa. La marca neix inicialment vinculada al retail propi, amb punts de venda a Barcelona, Madrid, Sevilla i Saragossa. Actualment, busca la internacionalització, com a mitjà per fer créixer un negoci reafirmat per tants anys d’experiència.

 

La història de la marca inclou desfilades a la desapareguda Passarel·la Gaudí, col·laboracions amb publicacions i marques del territori estatal, i vendes internacionals a països com el Japó, l’Aràbia Saudita, França, Bèlgica, els Estats Units, etc.

 

 

 

Contacte: Olga Ronquillo Menchén
Direcció: c/ Riera de Sant Miquel 37
Barcelona 08006
Telèfon: +34 934 160 571

 

Pàgina Web: www.menchentomas.com
Facebook: facebook.com/menchentomas
Twitter: @menchentomas

 

Responsable de la marca: Olga Ronquillo Menchén
Responsable comercial: Luis Royo
Correu electrònic: [email protected]