Localització

ESTADI OLÍMPIC LLUÍS COMPANYS

Av. del Estadi s/n
08038 Barcelona

Metro (L1 y L3) - Estació Espanya 
Bus: 50, 55, 125, 193
FGC: Estació Espanya (Linia Llobregat - Anoia)

Servei especial de bus llançadora: de 10:30 a 20:30 cada 25 minuts.

 

 

 

 

L’Estadi Olímpic Lluís Companys va ser construït amb motiu de l’Exposició Internacional de 1929. El 1992 es va remodelar totalment per tal d’acollir els Jocs Olímpics (JJOO) de Barcelona’92.

 

El 20 de maig de 1929 es va inaugurar aquest Estadi amb un partit de futbol en què una selecció catalana va vèncer 4-0 a un equip anglès, els Bolton Wanderers. Aquest gran equipament esportiu continuà en funcionament fins als Jocs Mediterranis de 1955. Quan el Comitè Olímpic Internacional escollí Barcelona com a seu per als Jocs Olímpics de 1992, un equip d’arquitectes format per Vittorio Gregotti, Frederic Correa, Alfons Milà, Joan Margarit i Carles Buxadé va remodelar completament l’Estadi. Tret de les façanes exteriors, que es van conservar, en el seu interior es van aixecar noves graderies amb un aforament total de 54.000 espectadors.

 

Esdeveniments tan importants com les cerimònies d’inauguració i de clausura dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92 o les proves d’atletisme van tenir lloc en aquest espai. La UEFA li ha atorgat la categoria cinc estrelles, que el qualifica per acollir competicions de màxim nivell continental. Cal mencionar que el nom de l’Estadi fa referència a Lluís Companys, President de la Generalitat de Catalunya durant la Guerra Civil.