Menchén Tomàs

Menchén Tomàs
Dia
dijous, 2 juliol, 2015 - 20:30
Hora
20:30
Lloc

ESTADI OLÍMPIC LLUÍS COMPANYS
Av. de l'Estadi
08038 Barcelona

BIOGRAFIA

Menchén Tomàs. Olga R. Menchén i Francesc Grau Tomàs es coneixen a l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda de Barcelona l’any 1988. En finalitzar els estudis i després d’haver adquirit experiència treballant com a dissenyadors per a altres firmes del sector, funden, el 1995, Menchén Tomàs. A través de ModaFAD, entren en contacte amb el Saló Gaudí, on presenten les seves primeres col·leccions a passarel·la. Des del 1995 fins al 2001, el seu producte es distribueix a diversos punts de venda a tot Espanya i a l’estranger (Bèlgica, l’Aràbia Saudita, el Japó…). El 1997 obren la seva primera botiga a Barcelona i el juliol del 2002 n’obren una altra al barri del Born de la mateixa ciutat. El març del 2006 inauguren una altra botiga al carrer Cuna de Sevilla. Tots els productes Menchén Tomàs es fabriquen íntegrament a Barcelona i rodalia, per tal de garantir la màxima qualitat en acabats i en disseny.

 

COL·LECCIÓ - IDENTIDATS

Mentre el meu pare es vestia meticulosament davant del mirall, jo l’observava i també l’escoltava. Durant aquell ritual, que ell prolongava cordant-se amb lentitud la camisa o allisant amb insistència unes arrugues invisibles, acostumava a divagar en veu alta sense prestar-me atenció. En una ocasió, però, es va girar per advertir-me que mai no llencés res sense intentar apropiar-m’ho abans. I ara, davant del seu mirall, ajustant-me la seva camisa, m’hi reconec.

 

Partir d’allò que és masculí i transformar-ho fins a aconseguir una aparença radicalment femenina és el propòsit d’aquesta nova col·lecció. L’inici del viatge són peces que s’han convertit en icones de la masculinitat, com la camisa, la caçadora perfecta o els pantalons de cintura alta, però, al final del trajecte, d’aquests mateixos elements sorgirà una silueta de dona. Pel camí s’han arrodonit les espatlles, s’han perfilat les cintures i s’han afegit escots, de manera que allò que és femení comença a despuntar. Per decantar definitivament la balança, és necessari que la roba adquireixi fluïdesa i moviment.

 

Teixits com el georgette, els brocats de lurex i detalls com els prisats entaulen un diàleg de tu a tu amb el popelín i el niló tècnic, més propis de la moda masculina.

 

Un cop s’ha aconseguit eliminar la rigidesa, les fronteres entre tots dos gèneres entaulen una relació diferent. La base masculina ha quedat camuflada rere un combinat de textures, formes, colors com el verd aigua o el rosa pal i brodats, la finalitat última dels quals és subratllar la feminitat.

 

 

Dissenyadors: Olga Ronquillo Menchén i Francesc  Grau Tomàs
Marca comercial: MENCHÉN TOMÀS
Adreça: c/ Riera de Sant Miquel 37
Barcelona 08006
Telèfon: +34 934 160 571

 

Pàgina web: www.menchentomas.com
Correu electrònic: [email protected]
Facebook: www.facebook.com/menchentomas
Twitter: www.twitter.com/menchentomas