Miriam Ponsa

Miriam Ponsa
Dia
dimarts, 30 juny, 2015 - 16:00
Hora
16:00
Lloc

ESTADI OLÍMPIC LLUÍS COMPANYS
Av. de l'Estadi
08038 Barcelona

BIOGRAFIA

Miriam Ponsa és diplomada en disseny de moda per la Universitat de Southampton (RU) i s’ha especialitzat en disseny i en tècniques de punt a Igualada. Té el taller a Manresa, al mateix espai on la seva rebesàvia, l’any 1886, va fundar una fàbrica tèxtil dedicada a la producció de les betes de les espardenyes.

 

Miriam Ponsa dissenya totes les col·leccions al seu taller de Manresa i produeix les col·leccions en tallers catalans. Valors com l’esforç, el treball en equip, l’autenticitat i la recuperació de tècniques artesanals formen part del seu manifest.
Les seves col·leccions estan rebent nombrosos reconeixements. El darrer d’una llarga llista és el premi a “Dones mula” com a millor col·lecció de la Passarel·la 080 Primavera-Estiu 2015, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

 

Fotografia Txema Salvans

 

COL·LECCIÓ - ART POBRE  (ARTE POVERA)

El terme art pobre (arte povera) fou creat el 1967 pel crític d’art Germano Celant i s’empra per referir-se a un moviment d’artistes que usen materials considerats pobres per provocar la reflexió entre l’objecte i la forma.

 

Aquesta col·lecció és una reflexió sobre el model de consum i una cerca de l’essència de la matèria.

 

Es creen peces artesanals amb cordó de gran diàmetre i goma elàstica. El teler manual és un suport d’experimentació i es treballa també la tècnica de la cistelleria.

 

Els teixits de cotó, lli i seda translúcids són omnipresents a la col·lecció. Es recuperen petites peces metàl·liques, i teixits i cintes de ras que resulten en prisats.

 

Les formes oversize es treballen recuperant patrons antics i adaptant-los a l’actualitat.

 

La serigrafia s’utilitza per estampar-hi elements quotidians.

 

El blanc, el negre i diferents tonalitats de cru donen uniformitat al conjunt i rellevància al material.

 

 

Dissenyadora: Miriam Ponsa
Marca comercial: Miriam Ponsa
Adreça: c/ Bruc, 25
Manresa 08241
Telèfon: +34 93 872 17 58

 

Pàgina web: www.miriamponsa.com
Correu electrònic: [email protected]
Facebook: www.facebook.com/miriamponsa
Twitter: www.twitter.com/miriamponsa