12:00 – 16:00 / Exposició Fashion Art per Manuel Fernández

Dia
divendres, 1 juliol, 2016 - 12:00
Lloc

Open Area

L’exposició, projecte del Fashion Art Institute, presidit pel dissenyador Manuel Fernández fusiona moda i art, unint les dues formes d'expressió en un mateix tros de tela. 28 artistes de la Unió Europea són els protagonistes d'aquesta exposició única, on el suport artístic és un vestit creat pel dissenyador Manuel Fernández a manera de llenç tridimensional. En ell cada un dels artistes ha plasmat la seva tècnica personal per comunicar els valors europeus des del seu particular estil.

 

En definitiva, Fashion Art EU és una exposició que concedeix l'oportunitat d'apreciar l'art, la moda i els valors europeus, barrejats en el mateix suport: un vestit.

 

Les imatges gairebé pictòriques del fotògraf Eugenio Recuenco s'uneixen a la perfecció amb cada un dels artistes que componen el projecte.

 

Els maniquins han estat creats expressament per a aquesta exposició per Atrezzo.

 

El Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), ubicat al Palau Gomis del barri del Born de Barcelona, ​​exposa art figuratiu contemporani. Pertany a la Fundació de les Arts i els Artistes, la finalitat és la promoció i la difusió de l'art figuratiu dels segles XX i XXI.

 

Fashion Art planteja un treball conjunt entre els artistes plàstics i el dissenyador de moda, en el qual els llenguatges respectius s'articulen i uneixen per crear un vestit que és en si mateix una autèntica obra d'art.

 

El dissenyador Manuel Fernández, amb una gran trajectòria internacional, va tenir el 1998 la iniciativa de fusionar art i moda, unint en una mateixa peça el treball d'artistes de reconegut prestigi i el seu disseny.

 

Des d'aquest moment Fashion Art ha anat creixent durant tots aquests anys com un moviment artístic plural, aconseguint uns resultats d'una riquesa plàstica excepcional i obrint nous camps d'investigació. Sense oblidar l'obra social que es realitza a través de Fashion Art Institute amb els tallers de formació per a col·lectius en risc d'exclusió social que es realitzen amb Fundació Konecta, que sempre acompanyen les exposicions Fashion Art.

 

Fashion Art s'ha exhibit en més d'una vintena de prestigiosos museus de tot el món, destacant les itinerarias pel continent americà i ha estat visitada per més de tres milions de persones.

 

 

Open Area: 27 juny - 1 juliol

 

MEAM (Museu Europeu d'Art Modern)
[Barra de Ferro, 5. Barcelona]
Del 23 de juny al 26 de juliol
De dimarts a diumenge de 10h a 20h
Entrada general: 9 € / entrada reduïda: 7 €.

 

FASHION INSTITUTE
[email protected]