Jurat

 

 

 

Lynn Yaeger 

 

Quan Lynn Yaeger era un nadó les seves primeres paraules van ser pràcticament “porta’m de compres!”. La seva passió per la moda va quedar reflectida quan va fer les seves primeres passes – res de pantalons! Només tutus i vestits!

Quan va créixer, va començar a interessar-se per escriure crítiques sobre moda – el que era una possible manera d’obtenir diners per comprar més coses. Però va funcionar! I ara Lynn, qui viu i treballa a Nova York – però gaudeix viatjant per les principals capitals i les petites ciutats del món (especialment per visitar les seves botigues d’antiguitats i mercats) – és l’editora col·laboradora de Vogue Amèrica i també escriu sobre moda, joies antigues, viatges i altres temes (fins i tot política! ) al New York Times, el Travel and Leisure, el Architectural Digest, el Wall Street Journal Magazine, entre d’altres.

Fotografia de Dietmar Busse.

 

 

 

 

Mickey Boardman

 

Es va criar a Hanover Park, Illinois i va graduar-se a la universitat de Purdue al 1989 amb un grau d’espanyol.  Després de llicenciar-se, va passar un any com a professor a Madrid abans de traslladar-se a Nova York per estudiar disseny de moda a la Parsons School of Design. Des de 1993, ha escrit la columna de consells “Ask Mr.Mickey” a PAPER, on va començar a treballar com a becari. Els seus escrits també han aparegut a T: The New York Times Style Magazine, Out i l’edició alemanya de Vogue. Compta amb constant presència als escenaris socials i de moda de NYC i sovint apareix com a comentarista cultural, expert en estil de vida i gurú de la moda en cadenes com VH-1, A & E, CNN, E! y Foz News.

Boardman ha estat reconegut per New York Magazine com “una de les cares més fotografiades de Nova York” i va ser votat per Fashion Week Daily com “un dels personatges més convidats de la ciutat”. Ha aparegut a llibres com “Smile i-D: Fashion & Style, 20 years of I-D Magazine”, “Eccentric Glamour” de Simon Doonan i “Look: Portraits Backstage at Olympus Fashion Week” de Timothy Greenfield-Sanders.

 

 

 

 

 

Robbie Sinclair

 

Womenswear Editor – WGSN

Amb experiència en disseny de roba i accessoris, Robbie Sinclair va començar la seva carrera dissenyant pels grans noms del high street del Regne Unit, incloent Warehouse i el retailer online de ASOS.

Mentre treballava a ASOS va manifestar un fort interès pel pronòstic de tendències, fet que va portar-lo a traslladar-se a la companyia americana de previsió de tendències Stylesight. Actualment treballa a WGSN com editor de womenswear i treballa entre Londres i Barcelona desenvolupant tendències de temporada, productes i siluetes clau per les properes temporades.  
 

 

 

 

 

 

Gloria Fernández Somoza

 

Doctora en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona (2001). Màster en gestió cultural per l’Institut Ortega i Gasset (centre adscrit a la Universitat Complutense) (2005). Actualment és directora acadèmica de l’Escola Superior de Disseny-ESDi (centre adscrit a la Universitat Ramon Llull).

La seva activitat professional s’ha vist enriquida amb diverses estades en diferents centres d’investigació de reconegut prestigi a França i al Regne Unit. Ha impartit docència a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la Universitat Autònoma de Madrid i a la Universitat de les Illes Balears i, actualment, a l’ESDi, a més de treballar com a gestora cultural en institucions de caire nacional i internacional, com és l’ICOM (International Council of Museums), dirigint, dissenyant, coordinant i executant projectes de divulgació i de posada en valor del patrimoni històric, cultural i turístic.
Des del febrer de 2011 forma part del Comitè d’Assessors Científics de CARE-Hispania, International Research Center for Late Antiquity and Middle Ages.
Ha estat la investigadora principal de diversos projectes de recerca competitius i investigadora adscrita i col·laboradora en uns altres cinc projectes d’R+D+I, desenvolupats a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la Universitat d’Oviedo, a la Universitat de les Illes Balears i a la Universitat Complutense de Madrid.

La seva línia de recerca han estat la iconografia i la iconologia de la imatge i la seva relació funcional amb l’arquitectura, fent recerca en el seu significat conceptual, amb la finalitat de comprendre l’obra en el context cultural i social en què va ser concebuda. Com a resultat, és l’autora de quatre llibres i de nombrosos articles en revistes especialitzades nacionals i internacionals incloses en índexs d’impacte, i ha contribuït amb textos científics a llibres miscel·lanis, a actes de congressos i a catàlegs de diferents exposicions d’art. A més, ha estat ponent convidada i comunicadora en diversos cursos, simposis i congressos nacionals i internacionals sobre el món de les arts.
 

 

 

 

 

 

Marina Vergès 

 

Des de el meu inici com a ajudant d’estilista de Maria Casanovas a YModa (1989), he treballat com a estilista de moda a diverses publicacions femenines, com la revista Mujer 21,  i a la vegada en publicitat, treballant en campanyes i look books.

És a l’any 2001, quan arriba a Espanya la revista masculina Men’s Health, que començo a treballar en moda masculina. Concretament fent arribar als lectors totes les diferents possibilitats de combinacions amb la seva roba. No existia cap revista que ho fes, i jo vaig traslladar els meus coneixements de les revistes femenines a la masculina. Durant 12 anys he estat treballant amb moda masculina.
L’any 2013 es publica el número. 1 de Women’s Health i torno a treballar en la moda femenina fins a avui.
Actualment, després d’estar del 2011- al 2105 col·laborant en Código Único (suplement masculí de La Vanguardia), també estic col·laborant amb la nova revista masculina de La Vanguardia, Hombre de Vanguardia.