Localització

INEFC

Carrer de l'Estadi, 12 - 22 
08003 Barcelona

Metro (L1, L3 i L8) - Plaça Espanya
FGC (R5, R6, R50, R60, S4, S8 i S33) - Magòria - La Campana
Autobusos (núm: 150) Av Estadi-INEFC

 

 

 

 

L'INEFC de Barcelona és la seu de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya on es formen llicenciats i graduats en ciències de l'activitat física i l'esport. Amb capacitat per a uns 1.000 alumnes, disposa de camps d'entrenament propis, instal·lacions esportives cobertes i a l’aire lliure al llarg de més de 30.000 metres quadrats.

 

Inaugurat al 1991, l’edifici projectat per l’arquitecte Ricard Bofill, és el primer construït a l’estat amb formigó arquitectònic a partir de la tècnica de prefabricat i encofrat. La seva construcció es va realitzar col·locant 1.700 peces prefabricades de formigó.

 

L’edifici s’organitza al voltant de dos grans claustres quadrats i la nau central que els uneix, s’utilitza com a sala d’actes. Durant els Jocs Olímpics de Barcelona 92 va acollir les competicions de lluita lliure i grecoromana, Actualment, a banda de centre universitari, és la seu del Grup de Recerca en Ciències de l'Esport de l'INEFC Barcelona i del Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport.

 

Distribució d’espais

La passarel·la de la 18a edició del 080 Barcelona Fashion s’instal·larà ocupant gran part d’una de les dues àrees interiors de competició de l’edifici, que s’estructuren envoltades d’uns grans claustres situats a un nivell superior.

 

Sala de conferències: Aquesta sala serà l’espai multidisciplinar. Es tracta de la nau central que separa els dos grans claustres en què s’estructura l’edifici. Amb capacitat per a 400 persones, acollirà gran part de les activitats paral·leles, com el Texmeeting by TEXFOR, el 080 Fashion Investor Day o la masterclass.

 

En l’altre gran àrea interior ubicarà el 080 Fashion Showroom. En els passadissos del claustre que delimiten aquest espai, situats a un nivell superior, s’instal·laran les pop-ups del 080 Fashion Market.

 

Les instal·lacions exteriors acolliran gran part de l’Open Area, amb el village, amb els estands dels patrocinadors, el chill out, i els food trucks.