Miriam Ponsa

Dia
dimarts, 28 juny, 2016 - 19:30
Hora
19:30
Lloc

INEFC
Carrer de l'Estadi, 12-22
08038 Barcelona

BIOGRAFIA

Miriam Ponsa és diplomada en disseny de moda per la Universitat de Southampton (RU) i s’ha especialitzat en disseny i en tècniques de punt a Igualada. Miriam Ponsa dissenya totes les col·leccions al seu taller de Manresa i les produeix en tallers catalans. Valors com l’esforç, el treball en equip, l’autenticitat i la recuperació de tècniques artesanals formen part del seu manifest. Les seves col·leccions estan rebent nombrosos reconeixements. El darrer d’una llarga llista és el premi a “Dones Mula” com a millor col·lecció de la Passarel·la 080 Primavera-Estiu 2015, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

 

COL·LECCIÓ-   La collita de l'arròs 

L’arròs és l’aliment bàsic per a més de la meitat de la humanitat. Només a l’Àsia més de dos bilions de persones obtenen un 60% de les calories diàries gràcies a l’arròs, i és la font d’aliment de més ràpid creixement a l’Àfrica.

 

Durant milers d’anys el cultiu de l’arròs ha unit la gent per treballar en comú, i la necessitat d’aigua en calma per al seu cultiu ha donat una forma harmònica i de contorns suaus al paisatge.

 

Des de temps immemorials les creences al Japó han relacionat els déus amb la protecció dels camps d’arròs. Tradicionalment, la floració dels cirerers anuncia l’arribada dels déus i és quan s’inicia la temporada de sembra de l'arròs, amb la celebració de rituals i d’homenatges als déus de la terra. Actualment, els japonesos fan referencia a l’arròs com la seva “mare” i consideren els productors de l’arròs com els guardians de la seva cultura i del seu camp.

 

Aquest ritual de l’arròs al Japó és una clara inspiració en aquesta col·lecció.

 

Les formes oversize, la indumentària festiva present als arrossars japonesos, es presenten en forma de peces inspirades en aquesta ofrena.

 

Les cintes que cenyeixen les peces s’inspiren en les cintes que porten els arrossers per lligar-se les mànigues i la part de baix de les cames.

 

Es treballen les cintes i cordes per evocar la forma dels arrossars i la pròpia planta de l’arròs. Majoritàriament es teixeixen amb teler manual. S’usen diferents tècniques per evocar la natura i les seves formes.

 

Les feixes dels arrossars es representen amb la unió de teixits creant formes orgàniques. També s’utilitzen gomes elàstiques i superposicions de teixits. El paisatge dels arrossars es construeix combinant diferent materials i colors.

 

Els materials, majoritàriament naturals, es componen de cotó, lli, seda i lyocell. La tendència de combinar teixits en una sola peça és una constant.

 

Els colors emulen la natura i els arrossars, des del color fang de la terra fins al verd de la planta florida. Els tons de la terra i les plantes són presents en tota la col·lecció.

 

 

Dissenyadora: Miriam Ponsa
Marca comercial: Miriam Ponsa
Adreça: c/ Bruc, 25
Manresa 08241
T: +34 93 872 17 58

 

Web: www.miriamponsa.com
Mail: [email protected]
Facebook: www.facebook.com/miriamponsa
Twitter: www.twitter.com/miriamponsa