Samuel Alarcón

Dia
dimecres, 29 juny, 2016 - 12:30
Hora
12:30
Lloc

INEFC
Carrer de l'Estadi, 12-22
08038 Barcelona

BIOGRAFIA

Nascut a Gran Canària, Samuel Alarcón es trasllada a Barcelona el 2008 i cursa estudis en patronatge i disseny de moda a l’Institut Català de la Moda.

 

Des de la seva arribada sent passió per una de les especialitats de Catalunya, el tricot, i passa les seves hores lliures investigant i restaurant tricotoses dels anys 80, amb les quals desenvolupa els seus projectes, gràcies als quals Shima Seiki (empresa líder en maquinària de tricot) li ofereix una formació que li permet una especialització d’alt nivell tècnic.

 

El 2015 es gradua en disseny de moda amb matrícula d’honor a l’Institut Català de la Moda, on desenvolupa la seva primera col·lecció de tricot, “Beyond the previous form”, per la qual obté el Premi a la Millor Col·lecció de la seva promoció i per la qual ModaFAD li va atorgar el Premi a la Creativitat i l’oportunitat de presentar una nova col·lecció.

 

El febrer del 2016 presenta la seva segona col·lecció, “El chico que pescaba sueños”, a la 080 Barcelona Fashion, a través de la plataforma ModaFAD.

 

L’abril del 2016 és convidat per la Universitat d’Aguascalientes per presentar la seva col·lecció a Mèxic.

 

Actualment, Samuel Alarcón està desenvolupant nous projectes enfocats en la naturalització de l’agender, fent servir com a llenguatge els teixits de punt.

 

COL·LECCIÓ-   ETIMOLOGIA DEL YO

Una reflexió sobre la identitat, les parts que la conformen i quin n’és l’origen, és el punt de partida d’Etimología del Yo SS 2017, la nova col·lecció del dissenyador Samuel Alarcón. En aquesta el tricot es manté com a principal mitjà d’expressió amb el qual desenvolupa peces agender amb les que reclama l’arribada d’un trencament de la moda i una dissociació entre sexe, gènere i moda.

 

 

Dissenyador: Samuel Alarcón
Marca comercial: Samuel Alarcón
T.  +34 699 560 294

 

Web   www.samuel-alarcon.com
Mail  [email protected]
Facebook::  https://www.facebook.com/samuelalarconstudio/
Instagram:  https://www.instagram.com/samuelalarcon_knitwear/