MARIA ROCH

Dia
dimecres, 28 juny, 2017 - 16:00
Hora
16:00
Lloc

Recinte Modernista de Sant Pau
C. Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 Barcelona

BIOGRAFIA

Vaig néixer a Barcelona el 1985. Vaig estudiar a l’ESDI entre el 2003 i el 2007 i, a la vegada, vaig obtenir la doble titulació amb la universitat anglesa de Southampton.

El 2006, ModaFAD em va atorgar el Premi al Millor Concepte de Col·lecció i, el 2009, el Premi a la Millor Col·lecció.

Gràcies al meu projecte de final de carrera, vaig tenir l’oportunitat de poder assistir com a participant a esdeveniments de coda com el Bread & Butter, la 080, Genial Fashion, Cibeles i The Brandery.

Confesso haver-hi après moltes coses i va ser una gran motivació per a mi, després d’uns quants mesos de stage al taller d’Antonio Miró, tant en el terreny professional com pel que fa als meus objectius personals (ambicions i el valor de l’experiència).

El 2008 em vaig llançar i vaig començar a fer les meves peces. El 2010 vaig obrir la meva primera botiga RooM al Born, on vaig començar a vendre els meus propis dissenys de la mà d’altres marques.

El 2012 vaig començar a comercialitzar les meves col·leccions i vaig obrir la meva segona botiga RooM al barri de Galvany.

El 2015 vaig obrir una botiga amb marca pròpia a Galvany i el 2017 acaba el capítol RooM i reinterpreto la botiga com a botiga dels “meus imprescindibles”, on porto a terme una minicol·lecció més casual que la que estava fent fins ara.

Les meves peces i col·leccions són molt fidels als materials nobles, dels quals mai no m’he separat i crec que mai no me’n separaré. Gràcies a aquests materials, els meus dissenys acaben sent molt vaporosos i, per mi, el patronatge és el mateix cos, ja que, segons el cos, el vestit cobra diferents formes i són vestits als quals, una vegada posats, “els passen coses”.

Són dissenys amb voluntat de pervivència i, sobretot, intento apostar per una moda amb peces de qualitat, assequibles per a tothom, que siguin “per sempre” —en contraposició al fast-fashion— i que contribueixin a que cadascuna adopti el seu propi estil.

COL·LECCIÓ- FW17

El kintsugi és l’art de reparar la ceràmica amb or i plata, ajuntant les peces i entenent que la peça és més bella pel fet d’haver-se trencat. Es tracta d’una filosofia japonesa que planteja que les ruptures i les reparacions formen part de la història, i que aquestes han de mostrar-se en lloc d’ocultar-se, per embellir l’objecte i mostrar-ne la transformació.

FW17 és una col·lecció intimista, influenciada per la cultura japonesa. Pretén mostrar que la bellesa de les “imperfeccions” de cada dona és part de la seva història, de la seva evolució i de la seva personalitat, i això les converteix en belles i úniques.

Els colors amb paleta brillant recorden els colors predominants als antics dibuixos japonesos.

Dissenyadora: Maria Roch

Marca comercial: MARIAROCH

Adreça: C/ Madrazo 54 2-5

Adreça botiga: C/Laforja 120
080021 Barcelona

T. +34 600 731 561

Web: www.mariaroch.com

Mail: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/marirochbcn/

Instagram:  www.instagram.com/mariaroch_bcn/