BRAIN & BEAST

Dia
dimecres, 27 juny, 2018 - 19:00
Hora
19:00
Lloc

Recinte Modernista de Sant Pau
C. Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 Barcelona

BIOGRAFIA

Brain&Beast neix a Barcelona l’any 2010 de la mà d’Ángel Vilda. Les seves peces es plantegen com a jocs, endevinalles, jeroglífics d’aparent senzillesa estructural, que responen a complexes equacions geomètriques en les quals el color i la matèria formen part d’uns codis on res no és aleatori. Així, Brain&Beast proposa conjunts de peces que combinen emoció i raó, amb una forta influència de la cultura contemporània, sense oblidar grans dosis de sofisticació i de sentit de l’humor.

 
COL·LECCIÓ-  / TALISMAN / Aesthetic Torsion Nº1

Unus mundus, literalment “un món”, o “només un món”, és un terme que es refereix al concepte d’una realitat subjacent unificada, a partir de la qual tot emergeix i a la qual tot retorna. Aquest terme va ser popularitzat pel psiquiatre suís Carl Gustav Jung i relacionat, a la vegada, amb els conceptes d’arquetip i sincronia.
Arquetip remet a un constructe proposat per Carl Gustav Jung per explicar totes aquelles imatges oníriques i fantasies que correlacionen amb especial similitud motius universals pertanyents a religions, mites, llegendes, etc. Es tractaria d’aquelles imatges ancestrals autònomes, constituents bàsics d’allò inconscient col·lectiu.   
S’entén per sincronia, segons Jung, la simultaneïtat de dos successos vinculats pel sentit, però de manera acausal. D’una manera que no es pot explicar, però amb cert sentit per a aquell qui els observa. Així, s’arriba a la conclusió que hi ha una íntima connexió entre l’individu i el seu entorn. S’exerceix una atracció que acaba creant circumstàncies coincidents, que se solen relacionar amb la casualitat, l’atzar, la sort o, fins i tot, la màgia. Com Jung, el Premi Nobel de Física Wolfang Pauli afirmava que la sincronia és una de les expressions que caracteritzen unus mundus, una realitat unificada de la qual emergeix i a la qual torna tot el que existeix.
Així, /TALISMAN/ és una successió d’arquetips que funcionen com a amulets que propicien fets sincrònics i que fan sortir a la superfície aquella realitat subjacent i enigmàtica; talismans utilitzats amb el propòsit d’atraure la fortuna i convertir el destí en èxit, a més d’ironitzar sobre la mala sort.

Dissenyador: Ángel Vilda
Marca comercial: BRAIN & BEAST
Responsable comercial: Ezequiel Carril [email protected]
T. +0034 687 874 746 / 0034 687 874 749
Web www.brainandbeast.com 
Mail [email protected]