André Leon Talley reivindica més diversitat en la moda a la seva visita al 080 Barcelona Fashion

080 Activitats
28 jun 2018 - 00:00

Aquest matí el certamen 080 Barcelona Fashion ha donat la benvinguda al convidat internacional de renom d’aquesta 22ª edició: André Leon Talley, ex editor de Vogue USA i llegenda viva de la història de la moda. Talley ha vingut a Barcelona a presentar el documental de moda “The Gospel According to André”, de Kate Novack, que s’ha emès en una sessió oberta al públic general al Recinte Modernista de Sant Pau. Després de l’emissió, Talley, acompanyat de la periodista Eugenia de la Torriente, directora de Vogue España, ha protagonitzat un col·loqui on el famós editor ha reivindicat, altra vegada, més diversitat al món de la moda.
 
“És important que tot evolucioni. Crec en una evolució cap a la diversitat en tots els àmbits. Hi ha d’haver models de talles grans, transgènere… La cultura és evolutiva i la moda no és una excepció” ha reblat. En la xerrada, en què ha parlat amb Eugenia de la Torriente i el públic assistent format per estudiants de moda i professionals del sector, ha explicat, com a raó del seu èxit, els seus orígens a Carolina del Nord, Estats Units. “Crec en Déu, en la fe i en els meus avantpassats, sobretot en la meva àvia. Mai oblido d’on vinc per molt que hagi viscut en el glamour, és el que m’ha permès navegar al llarg de la meva carrera” ha reflexionat aquesta icona de la moda que porta més de 25 anys en primera línia.
 
André Leon Talley va començar la seva carrera al costat de la mítica editora de Vogue Diana Vreeland i, en la seva joventut, va entrar en contacte amb el món subversiu d’Andy Warhol. En el col·loqui d’avui al 080 Barcelona Fashion ha destacat la importància que va tenir l’artista pop, “vaig aprendre la Bíblia de la moda a The Factory”. Sobre la seva etapa a Vogue, ha explicat que “és part de mi, però vaig voler transcendir aquella etapa, tot i que continuo col·laborant”. També ha tingut unes paraules per la seva companya i mentora Diana Vreeland: “d’ella vaig aprendre que darrera de cada vestit hi ha una història, que pot ser senzilla o tot un somni”. Amb humor ha descrit Vreeland com “una persona dramàtica, però molt disciplinada i gens superficial”.
 
A més de la seva trajectòria, André Leon Talley també ha compartit la seva visió de la moda i la importància de la individualitat. Conegut pel seu personalíssim look, ha reflexionat sobre la importància de tenir un estil propi: “la roba és la meva armadura. Quan vaig estar a la universitat portava una roba molt extravagant i el 2000 vaig descobrir el kaftan i la influència africana” i, des d’aleshores, s’ha convertit en el seu segell d’estil. En aquest sentit, també s’ha referit a la irrupció de les xarxes socials al sector de la moda. André Leon Talley s’ha descrit com un “dinosaure”, malgrat que s’ha mostrat molt partidari de la democratització de la moda on “tothom pot ser editor”. “Les xarxes socials són individualitat, un espai on tothom pot expressar-se lliurement i arribar a inspirar altres” ha assenyalat. Tanmateix, ha reivindicat el paper de les revistes i dels editors de moda perquè “la informació s’ha d’anar a buscar en els experts” ha remarcat.
 
En la que és la seva primera visita a Barcelona, Talley ha lloat l’escenari del 080, el Recinte Modernista de Sant Pau i ha agraït l’organització aquesta invitació. Sobre el documental “The Gospel According to André” s’ha mostrat confiat que permeti al públic “portar-se alguna cosa més de mi, perquè un film va més enllà de la moda i explica la meva història de superació i dignitat”.
 
Per la seva gran carrera i contribució a la moda, André Leon Talley rebrà aquesta tarda el Fashion Tribute del 080 Barcelona Fashion en l’acte de lliurament de premis de la 22ª edició, que tindrà lloc a partir de les 19 h al Recinte Modernista de Sant Pau. Un reconeixement que culminarà la visita d’aquesta llegenda de la moda a la passarel·la catalana.