ANDRÉ LEON TALLEY, UNA VIDA ENTRE TRINXERES DE CHIFFON

080 Activitats
18 jun 2018 - 00:00

Com a convidat internacional de renom, la 22ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion donarà la benvinguda a André Leon Talley, el mític ex editor de Vogue USA que porta més de 25 anys a primera línia després de ser descobert per una altra icona: la llegendària Diane Vreeland. Una figura única i pionera que va trencar esquemes en l’abans hermètic sector de la moda i que ara està d’actualitat per l’estrena del documental sobre la seva vida “The Gospel According to André”, que s’ha pogut veure ja al festival Moritz Feed Dog i al Festival de Tribeca. El film es projectarà dijous 28 de juny en el marc de la nova edició del 080 Barcelona Fashion en una sessió que culminarà amb un col·loqui protagonitzat per ell sota el títol “André Leon Talley, una vida entre trinxeres de chiffon”.
.
Nascut a Washington el 1949 i criat al poble de Durhman, André Leon Talley va veure com despertava la seva passió per la moda a partir de llegir la revista Vogue i fixar-se en la roba que duien les dones a l’església. Ja els anys 60 va anar a viure a Nova York, on va ser descobert per la llegendària editora de moda de Vogue –i abans de Harper’s Bazaar- Diana Vreeland, que el va fitxar com a assistent en la seva etapa com a comissària de moda al Metropolitan de Nova York.
.
Figura excèntrica i pionera, que va introduir una nova mirada i discurs a les revistes de moda i amb un olfacte especial per detectar nous talents –com Manolo Blahnik, Diane von Furstenberg, Lauren Hutton i Angelica Houston-, Diana Vreeland va esperonar en André Leon Talley el buscar la singularitat i la diferència. Així, el 1989 va ser nombrat editor creatiu de Vogue, càrrec que va usar per promocionar dissenyadors emergents, sobretot afroamericans.
.
La seva aposta per la diversitat a la moda és un dels seus llegats, com també la seva exuberant personalitat i singular manera de vestir, fent d’ell un personatge únic de gran influència. Els darrers anys de la seva carrera va treballar estretament amb Anna Wintour, l’actual directora de Vogue USA, i fins i tot va inspirar un personatge a la pel·lícula “El diable vesteix de Prada” basada en la prestigiosa revista nord-americana.
.
El documental de moda “The Gospel According to André” que es projectarà dijous 28 de juny en el marc del 080 Barcelona Fashion és un retrat íntim d’aquesta figura cabdal de les últimes dècades en el món de la moda. La directora Kate Novack porta a l’espectador de viatge emocional des dels orígens d’André Leon Talley, creixent en l’entorn de segregació racial de les lleis Jim Crow, fins a la seva obra icònica a les pàgines de la revista Vogue, i també de W i Women’s Wear Daily.
.
Un documental de moda imprescindible per conèixer d’aprop aquesta llegenda de la moda que visitarà el 080 Barcelona Fashion i protagonitzarà a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau el col·loqui “André Leon Talley: una vida entre trinxeres de chiffon”, posterior a la projecció del documental. Per assistir-hi i gaudir també de les desfilades i totes les activitats programades a la 22ª edició del 080 Barcelona Fashion, el públic professional ja pot sol·licitar la seva acreditació a través d’aquesta web.