CONEIX ELS 10 FINALISTES DEL 080 INVESTOR DAY 2019

080 Activitats
6 jun 2019 - 00:00

Sostenibilitat, proximitat i el valor afegit a partir de la tecnologia caracteritzen els 10 projectes finalistes de la 5ª edició del 080 Investor Day. Aquest Fòrum d’Inversió fash-tech de la Moda, organitzat pel 080 Barcelona Fashion i la plataforma d’inversió Seed&Click, se celebrarà el proper 26 de juny al Recinte Modernista de Sant Pau, en el marc de les activitats paral·leles de la 24ª edició del certamen.
 
L’objectiu d’aquesta iniciativa, d’abast internacional, és potenciar l’ecosistema de la moda de Catalunya i Barcelona al ser el punt de trobada de projectes emprenedors d’arreu del món. Al mateix temps, pretén impulsar la innovació en el sector de la moda a partir de la tecnologia i generar sinèrgies entre dissenyadors emergents, projectes emprenedors i inversors nacionals i internacionals.
 
Com ja va passar a la darrera edició, la convocatòria es presenta en dues categories. En la categoria de startups tecnològiques aplicades a la moda (Fash-Tech Startups), els projectes finalistes són:
 
Vasquiat (Barcelona): Ecommerce de roba de luxe
Yosh.AI (Varsòvia): Intel·ligència artificial aplicada a la moda.
Sepiia (Madrid): Camises impermeables tecnològiques.
BRYANTHINGS (París): Unió de mobiliari i tecnologia per millorar l’experiència de compra en la moda
B COME (Barcelona): Traçabilitat de roba i sostenibilitat
 
D’altra banda, trobem la categoria de Raising Brands (marques emergents), dirigida a dissenyadors i marques catalanes amb un màxim de 4 col·leccions comercialitzades i que ha comptat amb la participació d’alumnes d’escoles de disseny de moda com ESDi, IED, BAU i LCI. Els 5 finalistes d’aquesta categoria són:
 
ANIZ: Marca de moda sostenible online.
LIA Swimwear: Moda de bany.
Jnorig: Marca de moda de disseny minimalista, que ha participat a la passarel·la 080.
Marymood Fabrics SL: Roba de cotó sostenible.
Sea2See: Ulleres de sol fabricades amb plàstic reciclat.
 
Els 10 finalistes presentaran els seus projectes el dia 26 en format d’Elevator Pitch davant d’un jurat d’experts i de tot l’auditori, on hi haurà inversors, a més d’altres emprenedors i professionals del món de la moda. Abans, hauran gaudit d’una formació específica per preparar les seves presentacions amb èxit. A banda del possible finançament que aconsegueixin al presentar els seus projectes davant dels inversors, els finalistes optaran a un premi en cada categoria valorat en 100.000 euros en serveis de les empreses partners d’aquesta iniciativa: Amazon Web Services, Baker McKenzie, 4YFN, McCann World Group, Grupo Zeta i ESADE Creapolis.
 
Més enllà dels projectes finalistes, el 080 Investor Day 2019 serà una jornada amb un programa d’activitats sobre emprenedoria, innovació i finançament privat en el sector de la moda. Destaca la participació de Burak Cakmak, degà de moda de la prestigiosa Parsons School of Design de Nova York, que analitzarà en una ponència la responsabilitat social vinculada al medi ambient i a les problemàtiques socials i polítiques com el feminisme i l’exclusió social.
 
A més dels organitzadors, participen al 080 Investor Day com a col·laboradors l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat, ACCIÓ, i el clúster MODACC, així com d’altres entitats i institucions com Barcelona Activa, Fashion United, Demium Start-Ups, Padcelona, Lasalle, Barcelona Tech City, UPF Business Shuttle, Wayra, Toulouse Business School, Esade, London College of Fashion, Plus Value, Aeban i Eban.