CREIXEN LES EXPORTACIONS DEL SECTOR TÈXTIL CATALÀ

080 Activitats
27 jun 2018 - 00:00

El primer quatrimestre de 2018, les empreses del sector tèxtil català van exportar 1.590,2 milions d’euros, un 1,3% més que el mateix període de l’any passat. És una de les xifres que ha donat a conèixer avui la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en el marc de la inauguració del 080 Fashion Showroom, la fira comercial impulsada per la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), i el Clúster Català del Tèxtil (MODACC), per fomentar la internacionalització de la moda catalana.
 
La bona evolució del mercat exterior per a la indústria catalana tèxtil ha donat peu a reeditar la col·laboració entre les dues institucions. La consellera i el president de MODACC, Lluís Costa, han signat el conveni de col·laboració. A l’acte inaugural, Àngels Chacón, ha destacat que “les últimes xifres d’exportacions són bones i evidencien un creixement i ens esperonen a emprendre iniciatives com aquest showroom, que permet a les empreses catalanes del tèxtil obrir nous mercats”. La consellera ha assenyalat que “la passarel·la 080 Barcelona Fashion és una clau que obre moltes portes i que està al servei de les empreses del sector per obrir els mercats”.
 
Per la seva part, Lluís Costa ha volgut remarcar que “la 080 Barcelona Fashion i aquest showroom que avui inaugurem són instruments molt poderosos i necessaris per recolzar la internacionalització de les pimes del sector de la moda de Catalunya”. I, quant als reptes més immediats, ha concretat que són “focalitzar els esforços en la internacionalització apostant per mercats com l’asiàtic i fomentar la transformació digital”.
 
Aquest bon comportament segueix el creixement de les exportacions del sector el 2017. L’any passat les empreses exportadores del tèxtil van assolir 4.885,7 milions d’euros, un 5,4% més que el 2016. Una xifra récord que suposa que les exportacions del tèxtil representin el 6,9% del total de les vendes a l’exterior. Si es compara amb el conjunt de l’estat, les exportacions catalanes van representar pràcticament el 30% del total, situant a Catalunya com a motor exportador del tèxtil a Espanya. L’activitat es concentra majoritàriament a Barcelona, amb el 91%, tot i que també cal destacar el creixement de les exportacions a Girona (+27,3%) i Lleida (+12,3%). Quant a mercats, els països de la Unió Europea es mantenen com els principals, amb França liderant amb el 17,8%, seguida d’Itàlia (12,3%), Portugal (7,2%) i Alemanya (7%). Marroc, amb el 5,6% de les exportacions, és el principal mercat fora de la UE.
 
Pel que fa a la 6ª edició del 080 Fashion Showroom, que se celebra avui i demà al Recinte Modernista de Sant Pau, estan previstes unes 280 interaccions comercials entre els compradors i les marques de moda participants. Destaca la presència de compradors nord-americans, amb més d’una desena, que encapçalen la missió comercial inversa, formada per uns 30 compradors arribats també d’altres països com Austràlia, Regne Unit, Japó i Rússia.
 
Ells, juntament amb mig centenar de compradors de l’àmbit català i espanyol que s’han acreditat, podran descobrir i fer comandes a les firmes catalanes presents, moltes d’elles que també desfilen a la passarel·la 080 Barcelona Fashion com amt., Escorpion, Ester Ferrando Knitwear, Naulover, Sweet Matitos, TCN, o Maite by Lola Casademunt. La resta de marques de moda i accesoris per a la dona que participen enguany són: Sita Murt, Designers Society, Mikimoto, Munich, Guitare, Anna Mora/Brunella, Agnes Sunyer, Magan, Nuria Serra, Simorra, Vialis, GANSO&CO, Sister Dew, Teoh&Lea, i Divas.