EL 080 BARCELONA FASHION RETRÀ HOMENATGE PÒSTUM A AZZEDINE ALAÏA

080 Activitats
23 gen. 2018 - 00:00
Gorka Postigo per a Vogue España (2015)

.
Azzedine Alaïa
, l’emblemàtic dissenyador franc tunisià conegut com l’escultor de la moda, ens va deixar el passat 18 de novembre als 77 anys. Ara, la 21ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion es prepara per retre-li un homenatge pòstum, sumant-se als reconeixements que li han fet les fashion weeks de París i Londres.
 
Azzedine Alaïa va esdevenir un dels dissenyadors més importants de la moda internacional de les últimes dècades gràcies al seu coneixement excepcional de la costura i uns dissenys identificables a l’instant que posen en valor la silueta femenina. Després de treballar per Guy Laroche i col·laborar amb Thierry Mugler, va obrir el seu atelier de costura el 1970 i va fundar la seva marca homònima els anys 80. Alaïa va impulsar la carrera de top models icòniques com Linda Evangelista, Stephanie Seymour i Naomi Campbell, la seva eterna musa, i, entre les seves clientes, trobem la llegenda del cinema Greta Garbo.
 
Divendres 2 de febrer a les 18 h començarà l’homenatge del 080 Barcelona Fashion amb un col·loqui entre l’actriu Rossy de Palma i l’ex editora de Vogue Lisa Lovatt Smith, ambdues amigues personals d’Azzedine Alaïa. Les dues figures recordaran l’apassionant i singular trajectòria del creador nascut a Tunísia el 1940, qui va cursar estudis d’escultura a l’Escola de Belles Arts de París i va aprendre a cosir gràcies a la seva germana, que el va inscriure a una oferta de feina per copiar vestits d’alta costura. Aquests dos elements resultarien crucials en la definició del seu estil, i en el futur de la moda, ja que, segons els experts, la seva primera col·lecció per a Charles Jourdan els anys 70, va destacar per la seva “moderna elegància”, anticipant el concepte de “body conscious aesthetics” del qual Azzedine Alaïa és el màxim exponent.
 
Amb el pas del temps, i de les seves col·leccions lliures, valentes i agosarades, Azzedine Alaïa va arribar a l’Olimp de la moda, sent objecte d’exposicions llegendàries com la que l’any 2000 va acollir el Museu Guggenheim de Nova York. Tina Turner, Madonna, Mariah Carey, Cameron Diaz i les seves muses Naomi Campbell i Stephanie Seymour són només algunes de les celebrities que han lluït els espectaculars vestits d’Alaïa.
 
L’homenatge del 080 Barcelona Fashion ens permetrà meravellar-nos amb ells un cop finalitzades les desfilades i l’entrega de premis. A partir de les 19:30 h del divendres 2 de febrer, dia de cloenda de la passarel·la, l'homenatge seguirà amb la presentació sobre la passarel·la d’una mostra de dissenys del creador, la majoria dels quals arribats de la col·lecció privada de l’actriu Isabelle Adjani, en un muntatge que comptarà també amb la reputada coreògrafa, ballarina i cineasta Blanca Li.
 
Un final de luxe per a aquesta nova cita amb les últimes tendències i la millor moda que ens brindarà el 080 Barcelona Fashion a partir del proper dilluns 29 de gener al Recinte Modernista de Sant Pau.