ELS PREMIS DE LA 19ª EDICIÓ DEL 080 BARCELONA FASHION

080 Activitats
29 gen. 2017 - 00:00

Un dels objectius de la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM) amb l’organització del 080 Barcelona Fashion, és el reconeixement del talent de la moda feta a Catalunya. En aquest sentit, la 19ª edició del certamen celebrarà el lliurament de premis l’últim dia de la passarel·la, divendres 3 de febrer, a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), seu d’aquesta edició d’hivern.
.
Una vegada més, el 080 Barcelona Fashion potencia el talent emergent amb el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent-Desigual amb una dotació econòmica de 15.000 euros destinada a donar suport a nivell empresarial i logístic per tal fomentar la creació d’empreses i fomentar el creixement d’aquestes marques emergents. A més a més, el guanyador també podrà presentar la seva col·lecció a la propera edició de la passarel·la, a banda de cedir una mostra de la col·lecció guanyadora al Museu Textil i de la Indumentària de Catalunya. Aquest premi compta amb la col·laboració de Desigual i els dissenyadors que podran optar-hi són:  Anel Yaos, Aubergin, Blame Label –guanyador a la passada edició-, Daniel Rosa i Pilar del Campo.
.
D’altra banda, el 080 també vol premiar la creativitat, el talent i la visió comercial de dissenyadors ja consolidats amb el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·lecció 080 Barcelona Fashion Tardor-Hivern 2017-18 Opten a aquesta distinció els dissenyadors i marques de moda que desfilin a la present edició de la passarel·la, que comptin amb un establiment operatiu a Catalunya o bé d’àmbit estatal, que tinguin una facturació superior als 50.000 euros i inferior als 2 milions d’euros o bé 4 col·leccions comercialitzades.
.
El premi consisteix en la participació directa a l’edició de juny/juliol de 2017 del 080 Barcelona Fashion, de forma gratuïta. Com en l’altra categoria, el guanyador serà escollit per un jurat professional que valorarà en la seva decisió el disseny i creativitat de al col·lecció, la qualitat de la col·lecció, i el potencial comercial de la col·lecció. En aquesta 19ª edició el jurat està format per la periodista italiana especialitzada en moda Cristina Schieppati; l’editor de moda i consultor Patrick Clarke; l’especialista en tendències Robbie Sinclair; la dissenyadora catalana Montse Serra Torrent; i Carlos del Barrio, fundador de la boutique multimarca de referència La Comercial en Barcelona.
Opten en aquesta categoria: Antonio Miro, Brain&Beast, Josep Abril, Justicia Ruano, Krizia Robustella, Lebor Gabala, Little Creative Factory, LOA by Lidia Aguilera, Miuquel Suay, Miriam Ponsa, Oscarleon, Pablo Erroz, Txell Miras i VM Siberia.
.
Finalment, dins la vocació d’internacionalització de la moda catalana, la passarel·la 080 Barcelona Fashion també lliurarà el Premi MODACC, introduït a la passada edició en col·laboració amb el Clúster Català de la Moda (MODACC) per reconèixer el talent i la creativitat d’aquelles marques catalanes de moda que exporten. El premi consisteix en la participació directa a la propera edició del 080 Barcelona Fashion, 100.000 euros en serveis d’assessorament per part del clúster i una obra d’art exclusiva com a guardó. Aspiren a ell les empreses que facturin més de 2 milions d’euros anuals i, en aquest cas, el guanyador l’escollirà un jurat especial integrat per un membre del Clúster MODACC, per un representant del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, per dos compradors i per un membre representatiu de la indústria de la moda a Catalunya.