ELS PREMIS DE LA 22ª EDICIÓ DEL 080 BARCELONA FASHION

080 Activitats
17 jun 2018 - 00:00

En la seva 22ª edició, el certamen 080 Barcelona Fashion reitera el seu compromís amb el talent, la creativitat i l’excel·lència i convoca una nova edició dels Premis 080: el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent i el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·lecció. A més, refermant la seva aposta per la internacionalització, torna a convocar el Premi MODACC per a firmes internacionals.
.
El Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion està dotat amb 15.000 euros i compta amb el patrocini de Desigual. L’objectiu del premi és donar suport a nivell empresarial i logístic als dissenyadors emergents per fomentar la creació de noves empreses en el sector de la moda, implementar bones pràctiques i afavorir l’èxit i creixement de marques emergents. L’elecció ve determinada per part d’un jurat professional que escollirà el guanyador entre els següents finalistes: amt., Aubergin, Ester Ferrando Knitwear, Killing Weekend, Mans Concept & Menswear, Xevi Fernández i Z1. El premiat podrà presentar la seva nova col·lecció a la propera edició del 080 i una mostra de la col·lecció premiada passarà a formar part del fons del Museu Tèxtil i de la Indumentària de Catalunya.
.
El Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·lecció 080 Barcelona Fashion té com a objectiu donar suport a dissenyadors i valorar-ne la creativitat i la visió comercial. Opten a ell dissenyadors i marques que participen en aquesta 22ª edició i comptin amb un establiment operatiu a Catalunya o estatal, que tinguin una facturació superior als 50.000 euros i inferior als 2 milions, o bé 4 col·leccions comercialitzades. En aquesta 22ª edició els finalistes són: Antonio Miro, Brain&Beast, Como un pez en el agua, Guillermina Baeza, Krizia Robustella, Lebor Gabala, Miquel Suay, Miriam Ponsa, Oscarleon, Sweet Matitos i Txell Miras. Un jurat professional també és l’encarregat de seleccionar el guanyador en aquesta categoria que tindrà com a premi la participació directa a la propera edició del 080 Barcelona Fashion.
.
Per últim, el Premi MODACC va néixer amb l’objectiu de premiar la creativitat, el talent i la intenció comercial de les marques catalanes exportadores de moda. El premi consisteix a participar a la propera edició del 080 de forma gratuïta i, també, en un guardó valorat en 10.000 euros en serveis d’assessoria del Clúster Català de la Moda (MODACC), a més d’una exclusiva obra d’art com a premi físic. Opten en aquesta categoria les següents marques: boboli, ES Collection, Escorpion Studio Barcelona, Lola Casademunt, Naulover, Red Point i TCN.