Exposicions, moda i molt més a l’Open Area del 080 Barcelona Fashion

080 Activitats
22 jun 2016 - 00:00

Fidel a la seva vocació participativa, que es multiplica a les edicions d’estiu, el 080 Barcelona Fashion torna a apostar per l’Open Area, la zona de lliure accés al públic general que només s’ha d’acreditar a través d’aquesta web per accedir. En aquesta 18ª edició, l’Open Area acollirà el village –amb stands dels patrocinadors i sponsors-, el plató del 080 TV Channel, vàries exposicions, el ja habitual 080 Fashion Market, un espai chill-out, i els food trucks, per potenciar l’ambient lúdic del certamen. Distribuïts al llarg de les instal·lacions interiors i exteriors de l’INEFC, aquesta edició del 080 compta amb una àmplia i variada oferta de continguts per al gran públic.
.
A més del 080 Fashion Market amb una trentena de botigues efímeres de moda i complements, els visitants també podran descobrir la moda més emergent de la mà de les escoles de disseny de Barcelona. I és que a l’Open Area tindran reservat un espai d’exposició i comercialització per a les col·leccions dels seus alumnes, una oportunitat única per fer-se amb un disseny exclusiu dels dissenyadors del futur. Les escoles participants en aquesta 18ª edició del certamen són: : BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona, Escola de la Dona, Felicidad Duce, Escola Superior de Disseny de Moda de LCI Barcelona, ICM Institut Català de la Moda, IDEP Barcelona, Escola Superior d'Imatge i Disseny,IED Barcelona Escola Superior de Disseny, ILLA Escola d'Art i Disseny y LLOTJA Escola Superior de Disseny i Art.
.
Pel que fa a les exposicions que tindran lloc en aquesta 18ª edició destaca la de Roche BoboisEncontres amb la moda espanyola”. La referència del millor disseny d’interiors francès s’alia amb el talent espanyol per celebrar la creativitat dels dissenyadors espanyols i enfortir encara més la seva relació amb el món de la moda, per una bona causa. Amb el punt de partida del seu icònic disseny de sofà Mah Jong, deu grans noms de la moda del panorama estatal han fet un twist al reconegut moble i podrem veure el resultat en primícia al 080 Barcelona Fashion. Els dissenyadors participants en aquesta iniciativa són Agatha Ruiz De La Prada, Andrés Sarda, Avellaneda, Custo Barcelona, Devota y Lomba, Ion Fiz, Juana Martín, Purificación García, Rossy De Palma i Xevi Fernández, qui han produït unes peces úniques que seran subhastades online per la casa de subhastes Wardhouse. Els diners aconseguits es donaran íntegrament a OAfrica, l’ONG fundada per la carismàtica Lisa Lovatt-Smith, que va deixar la seva vida com editora de Vogue per traslladar-se a Àfrica i dedicar-se totalment al seu projecte de cura de la infància a Ghana. El conjunt de les peces serà exposat per primer cop en el marc de 080 Barcelona Fashion, per després formar part d’una exposició itinerant a les botigues de Roche Bobois de diferents ciutats de l’Estat, de juliol a octubre de 2016, per tal d’animar a la participació a la subhasta.
.
Una altra mostra destacada és Fashion Art”, que fusiona moda i art. Un total de 28 artistes de la Unió Europea són els protagonistes d’aquesta exposició única, on el suport artístic és un vestit creat pel dissenyador Manuel Fernández a manera de llenç tridimensional. En ell cada un dels artistes ha plasmat la seva tècnica personal per comunicar els valors europeus des del seu particular estil. Les imatges gairebé pictòriques del prestigiós fotògraf Eugenio Recuenco s'uneixen a la perfecció amb cada un dels artistes que componen el projecte. Els maniquins han estat creats expressament per a aquesta exposició per Atrezzo.
.
Per la seva banda, el perruquer, pintor i escultor Juanma Noguera presentarà l’exposició “Body & Mind”, que també podrà visitar-se a l’Open Area. Aquest polifacètic artista que porta més de quatre dècades creant amb les seves mans –des de pentinats fins a obres de pintura matèrica- ha realitzat aquest projecte inspirat en les virtuts i defectes de l’ésser humà. Per plasmar la fràgil naturalesa humana, Noguera es serveix de materials resistents com ferro, fusta, acer, pedra, formigó i alumini en unes escultures on veure’ns reflectits.
.
Finalment, quant als food trucks d’aquesta edició, seran al voltant d'una desena els que estaran a disposició del visitant de l’Open Area. Les instal·lacions exteriors de l’INEFC acolliran una àmplia oferta de delicatessen gastronòmiques a càrrec de: Butipà (entrepans de butifarra); Fileteando (hamburgueses i altres); Maria Una Crep (creps dolces i salades); Fuxia Barcelona (piadines, amanides, etc.); Street Kibuka (sushi); Surf House Barcelona (cuina californiana); La Xixuneta (carro-bici de gelats artesans); i Love Pop (Polos de fruita natural).