LA CONSELLERA ÀNGELS CHACÓN INAUGURA LA 22ª EDICIÓ DEL 080 BARCELONA FASHION

080 Activitats
25 jun 2018 - 00:00

La consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón ha inaugurat avui la 22ª edició del 080 Barcelona Fashion que fins divendres 29 de juny acollirà les desfilades de 28 marques i dissenyadors de moda amb base a Catalunya. A l’acte oficial han assistit també la secretària general d’Empresa i Coneixement, Marta Felip; la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta; el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i director del 080, Miquel Rodríguez, dissenyadors i representants de les empreses patrocinadores.
 
En el marc de la inauguració, Àngels Chacón ha assenyalat que el Govern està treballant per a “la indústria tèxtil i la moda catalana, per posar-la a nivell mundial, retenir el talent i internacionalitzar les marques”. A més, també ha tingut paraules per als consumidors, a qui ha fet una crida “a prioritzar el consum d’articles d’empreses que fomenten valors com l’economia circular, la sostenibilitat i la producció local i el 080 Barcelona Fashion reuneix aquests elements que s’han de posar en valor”. Finalment, la consellera ha remarcat que “la passarel·la és un aparador d’un sector que volem molt sòlid; volem una indústria tèxtil referent al nostre país i al món”.
 
Al matí, el tret de sortida de la nova edició l’ha donat la nova passarel·la 080 Barcelona Fashion Beach, ubicada al Club Patí Vela Barcelona-Red Fish. Un marc idíl·lic, a la platja de Barcelona, que ha estat l’escenari per les desfilades de moda bany de les firmes Como un Pez en el Agua i Guillermina Baeza. Como un Pez en Agua ha presentat la col·lecció “Splashdance!, una proposta de beach couture on combina bikinis i banyadors amb faldilles amb volants, vestits i jumpsuits d’estil disco. Per la seva banda, Guillermina Baeza ha presentat “Harmony, creativity, elegance”, una col·lecció basada en l’art i l’esport. Per la tarda, l’acció es trasllada a la passarel·la del Recinte Modernista de Sant Pau, que serà l’escenari per a la resta de desfilades d’aquesta 22ª edició.
 
Són molts els professionals de la comunicació que han mostrat interès per assistir a la nova edició del 080. De forma prèvia a l’inici del certamen, més de 1.000 professionals de la comunicació, periodistes i bloggers, de 300 mitjans diferents han sol·licitat acreditació, d’ells un 20% són de procedència internacional. D’aquests 1000 professionals, 423 són de mitjans de comunicació catalans o d’àmbit estatal (agències de notícies, televisions, ràdios, premsa diària, premsa especialitzada, revistes...), 220 són bloggers o mitjans digitals, 210 són digital influencers, 180 són mitjans gràfics, i 48 són de mitjans internacionals de països com Regne Unit, Estats Units, França, Itàlia, o Mèxic, entre d’altres.
 
Pel que fa al vessant comercial, a banda dels compradors convidats directament pels dissenyadors i marques, a través de l’organització del 080 hi ha prop d’un centenar de compradors confirmats com a visitants del 080 Barcelona Fashion Showroom que se celebrarà el 27 i 28 de juny en el marc del certamen: una cinquantena són d’arreu de l’estat, i una trentena provinents de països com els Estats Units, Austràlia, Regne Unit, Països Baixos, Àustria, Japó o Rússia.
 
Els assistents avui segueixen gaudint de la millor moda amb les desfilades programades aquesta tarda: Oscarleon (16h), Miquel Suay (17.30h), Lebor Gabala (19h), i TCN (20.30h), en el que serà el seu retorn a les passarel·les.