LA GENERALITAT ATORGA EL PREMI NACIONAL A LA MILLOR COL•LECCIÓ A TXELL MIRAS I EL PREMI NACIONAL AL DISSENY EMERGENT A CARLOTAOMS

080 Activitats
5 febr. 2016 - 00:00

Aquest dijous 4 de febrer ha estat un dia intens a la passarel·la 080 Barcelona Fashion. A les 20 h el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha lliurat els premis d’aquesta 17ª edició en una cerimònia a la Casa Llotja de Mar. La dissenyadora Txell Miras ha guanyat el Premi Nacional a la Millor Col·lecció per “Conventual”, la seva proposta per a dona per a la tardor-hivern 2016-17, mentre que el tàndem format per Elisabet Carlota i Elisenda Oms amb la seva firma CARLOTAOMS ha tornat a endur-se el Premi Nacional al Disseny Emergent by Desigual després d’haver-lo guanyat el juliol passat, quan van debutar a la passarel·la catalana.
.
A la cerimònia, on també han intervingut Miquel Rodríguez, director del 080 Barcelona Fashion; Borja Castresana, director de marketing i comunicació de Desigual, empresa patrocinadora del premi al talent emergent; y Boris Provost, director d’estratègia i marketing de la fira Who’s Next, col·laboradora del certamen; el conseller Baiget s’ha dirigit als participants i els ha animat “a seguir participant” al considerar, en les seves paraules, que “el disseny i la indústria, sumats, han de fer progressar el país, amb la innovació i la feina ben feta”.
.
Quant a les premiades, d’una banda des de CARLOTAOMS s’ha mostrat atònites al guanyar el premi per segona vegada consecutiva i han declarat que això “els permet seguir treballant”. Per la seva banda, Txell Miras ha expressat la seva “satisfacció i agraïment perquè era una col·lecció arriscada i és important que es valori el risc”, per després remarcar la importància del 080 Barcelona Fashion i de “tenir una plataforma que permeti als joves creadors mostrar les seves col·leccions i alhora ens permet als dissenyadors que ja portem un temps, mostrar-nos al món. Barcelona és la ciutat del disseny” ha reflexionat.
.
Borja Castresana, des de Desigual, ha reafirmat l’aposta de la firma catalana “per Barcelona i pel 080” i ha expressat que el patrocini de 15.000 euros del premi al disseny emergent és “un pas endavant en el suport dels joves dissenyadors”. El jurat d’aquesta 17ª edició, qui ha escollit les guanyadores, estava presidit per Simonetta Ginafelici, model que ha treballat amb els més grans fotògrafs del panorama internacional; i estava format per Eleva Bruganova, presidenta de la Unió de Compradors de Rússia i propietària de la boutique multimarca Weekend Moda; Esther Soldevila, fundadora i directora de ICM Institut Català de la Moda; l’expert en moda Jaume Vidiella i el fotògraf i editor gràfic Ian Cole.