La startup fash-tech B-Come i la firma sostenible d’ulleres Sea2See, guanyadores del 080 Investor Day 2019

080 Activitats
26 jun 2019 - 17:59

La sostenibilitat ha guanyat avui al 080 Investor Day 2019. A la categoria de Startups, el projecte guanyador de la 5ª edició del fòrum d’inversió internacional de la indústria de la moda ha estat B-Come, una firma que desenvolupa una etiqueta intel·ligent que informa de la traçabilitat de la roba. En la categoria Raising Brands, ha guanyat Sea2See, una marca d’ulleres de sol fabricades amb material reciclat a partir de residus marins que combina el compromís amb el medi ambient amb un disseny italià i una producció feta a mà.
 
En la cloenda del 080 Investor Day 2019, que s’ha celebrat avui al Recinte Modernista de Sant Pau en el marc de la segona jornada del 080 Barcelona Fashion, la directora de Comerç, Muntsa Vilalta, ha destacat que “actualment l’emprenedoria és necessària com a ‘driver’ de canvi en una indústria que ha d’afrontar noves oportunitats al mercat i donar resposta a noves necessitats i també per al desenvolupament social i econòmic d’un país”. Així mateix, ha assenyalat que “totes les propostes que hem vist avui són poderoses iniciatives i projectes que mostren la capacitat i la constant innovació que la indústria la moda pot aportar a la societat en el seu conjunt”.
 
El 080 Investor Day, impulsat pel 080 Barcelona Fashion i la plataforma d’inversió Seed&Click, ha celebrat avui la seva cinquena edició mantenint el seu objectiu de generar sinèrgies i networking entre startups de moda i inversors nacionals i internacionals, a més de donar visibilitat a marques de moda emergents.
 
Un jurat d’experts integrat per representants dels partners del 080ID ha seleccionat B-Come i Sea2See com els projectes guanyadors d’entre el total de 10 finalistes. Els dos guanyadors han obtingut sengles premis valorats en 100.000 euros en serveis de les empreses partners de la iniciativa: Amazon Web Services, Baker McKenzie, 4YFN, McCann World Group, Grupo Zeta i Esade Creapolis.
 
La jornada ha comptat també amb la participació del degà de la Parsons School of Design de Nova York Burak Cakmak, qui ha impartit una ponència sobre la moda en el segle XXI i els seus reptes actuals i futurs, ja sigui envers el medi ambient, les problemàtiques socials i polítiques. Cakmak ha explicat que “el rol de la moda està evolucionant i aportant nous significats; com a símbol d’estatus, d’una nova consciència i també com a símbol de manca d’estatus”. A més, ha apuntat que “actualment els dissenyadors de moda es perceben com a activistes, que resolen problemes, acceleren canvis, fan comunitat i generen impacte”.
 
Com a clau de l’èxit per a una marca dels nostres temps, Cakmak creu que passa per tenir un “ADN únic i la necessitat de conèixer el seu producte, el benefici que genera i el nucli del seu propòsit”.