LES ACTIVITATS PARAL·LELES DE LA 24ª EDICIÓ DEL 080 BARCELONA FASHION

080 Activitats
18 jun 2019 - 00:00

Sostenibilitat, tecnologia i comercialització són els eixos dominants del programa d’activitats paral·leles de la 24ª edició del 080 Barcelona Fashion, que se celebrarà del 25 al 28 de juny al Recinte Modernista de Sant Pau. Els assistents podran gaudir d’iniciatives consolidades com el 080 Fashion Showroom i d’altres noves que s’estrenen en aquesta edició d’estiu.
 
Pel que fa l’espai professional d’exposició i comercialització 080 Fashion Showroom, impulsat pel 080 i el Clúster Català de la Moda (MODACC), acollirà en la seva 8ª edició els dies 25 i 26 de juny una vintena de marques catalanes de moda i complements com Escorpion, Teoh & Lea i Maite by Lola Casademunt, que també desfilan, junt amb d’altres com Anna de Manel, Bolsillo, Designers Society, Guitare, Indianes, Magan, Nou Moscada, Sita Murt i Yerse. Està previst que visitin el showroom una trentena de compradors internacionals vinguts de Bèlgica, Holanda, Regne Unit, França, Israel, USA, Corea del Sud, Canadà, Polònia i Hongria. Com ve sent habitual, el perfil del comprador és divers amb presència d’agents comercials, distribuïdors, representants de botigues multimarca i showrooms, que vindran a conèixer les noves col·leccions de les firmes participants per tancar acords comercials.
 
La tecnologia marca el 080 Investor Day 2019, el fòrum d’inversió fash-tech que impulsen la Generalitat, a través del 080, i la plataforma d’inversió Seed&Click amb l’objectiu de crear sinèrgies i networking entre startups de moda de base tecnològica i inversors nacionals i internacionals, a més de donar visibilitat a dissenyadors i marques emergents. Els 10 finalistes presentaran els seus projectes davant d’un auditori amb inversors i un jurat professional el 26 de juny i aquest mateix dia podrem conèixer els guanyadors en la categoria de startups i de marques emergents que rebran un premi valorat en 100.000 euros en serveis de les empreses partners d’aquesta iniciativa que celebrarà la seva 5ª edició. La jornada, a més, comptarà amb la participació del degà de la Parsons School of Design de Nova York, Burak Cakmak, que donarà la ponència “Sostenibilitat i reptes de futur del sector de la moda”, per abordar com la sostenibilitat és un factor clau de la moda del present i el futur.
 
I és que la sostenibilitat no només estarà present a les desfilades. També serà protagonista a les activitats paral·leles i no només amb la conferència de Cakmak. Per exemple, serà un dels eixos del Texmeeting by TEXFOR, organitzat per la Confederació de la Indústria Tèxtil (Texfor) i convertit en el punt de trobada de la indústria del tèxtil en el marc del 080. Aquest estiu se celebrarà el 25 de juny al recinte de la fira ITMA sota el títol “Work intl Progress” i se centrarà en la internacionalització des de diferents punts de vista, com l’impacte de la digitalització, la creixent importància de la sostenibilitat a nivell global i el repte de la traçabilitat. S’espera que hi participin més de 150 professionals entre empresaris, dissenyadors, mitjans de comunicació i estudiants, a més de comptar amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, qui clourà la jornada.
 
Una altra activitat que posa l’atenció en la sosteniblitat serà la taula rodona “B-SEARCULAR una oportunitat per a la moda. Una gran oportunitat per al planeta” del 27 de juny. Es tracta d’un projecte impulsat per EPSON que aposta per l’economia circular per donar nous usos als residus plàstics al mar. Amb ells es fabriquen teixits reciclats amb el certificat Seaqual. Gràcies a la tecnologia d’impressió SureColor d’EPSON es poden estampar dissenys sobre qualsevol tela, també sobre aquests teixits reciclats de plàstics recuperats, i, a més, amb un considerable estalvi en consum d’aigua i energia respecte a mètodes tradicionals. El resultat són peces totalment ecològiques que, al seu torn, poden ser reciclades per convertir-se en fil de poliéster, tancant així el cercle. A la taula rodona participaran representants d’EPSON Ibèrica, de l’escola LCI Barcelona i es presentaran tesines d’estudiants de disseny basades en el projecte ja que quatre alumnes d’aquest centre han estat involucrats també en el projecte per aportar-hi el seu talent creatiu.