L’OPEN AREA ES RENOVA AMB LA POP UPS GALLERY DE DISSENY INDEPENDENT

080 Activitats
23 gen. 2019 - 00:00

Apropar la moda al públic general és un dels objectius del certamen 080 Barcelona Fashion des dels seus inicis. A la 23ª edició aquest compromís es manté i es concreta, una vegada més, en l’anomenada Open Area, la zona oberta al públic general que reunirà diferents propostes de moda i oci en el pavelló de la Puríssima del Recinte Modernista de Sant Pau del 4 al 7 de febrer, en paral·lel al calendari de desfilades.

La principal novetat d’aquesta edició d’hivern és la Pop Ups Gallery, un espai expositiu i experencial que acollirà una vintena de botigues efímeres de marques de moda i complements, algunes conegudes de la passarel·la 080 com Brain&Beast, Oscarleon i Jnorig, que desfilen en aquesta edició; i Elena Estaun, la joieria per vestir de la qual va merèixer el Premi 080 a la Millor Col·lecció a la 20ª edició.
 
També hi haurà bosses de pell de part de les firmes Musa bajo el árbol, Kris Mïkita i Anna Cortina; les joies de Gemma López Barcelona i VSB Jewels; els barrets de Pardo Hats; la roba de tendència de Choice –marca fundada per Loli Zazou-; la moda emergent d’Eñaut, guanyador de la 3ª edició del concurs organitzat conjuntament entre 080 i Rec.0 Stores; el calçat per a inconformistes de JMVC by Javier Morato i el streetwear de House of Plenty i Maison Kinki.
 
Completa la selecció de participants la marca d’ulleres Lool; la perfumeria d’autor Etat Libre d’Orange –que presentarà el seu perfum amb Rossy de Palma el dijous 7 a les 13 h en el marc de la passarel·la-; la revista internacional bianual de moda i arquitectura Herdes Magazine i la mítica editorial Taschen, que firma els més espectaculars llibres de moda.
 
A més de les botigues efímeres, la Pop Ups Gallery també acollirà sessions de DJ i projeccions audiovisuals per brindar una experiència més enllà de la moda a tots els visitants de l’Open Area. Aquesta zona oberta al públic general, que només ha de sol·licitar la seva invitació a través d’aquesta web, també és l’espai escollit per instal·lar la Neo2 PhotoShoot exhibition, que mostrarà els treballs resultants del Neo2 PhotoShoot Contest de la passada edició d’estiu. Es tracta d’un concurs organitzat per la revista de tendències Neo2 que potencia el talent jove en la moda. Participen diferents equips formats per un estudiant de fotografia de moda i un d’estilisme per elaborar una editorial de moda amb les noves col·leccions dels creadors de 080 mentre dura la passarel·la. En aquesta edició d’hivern podrem descobrir els treballs realitzats l’estiu i el nivell de les noves generacions de la moda de Barcelona.
 
El talent jove també serà protagonista a la mostra de les escoles de moda que, una edició més, també participaran al certamen 080 Barcelona Fashion amb una selecció de les millors tesines del passat curs escolar. En aquesta edició d’hivern 2019 participen l’Escola Superior de Disseny ESDI, Escola de la Dona, LCI Barcelona, Escola Superior Oficial de Disseny, IDEP Barcelona, ICM Institut Català de la Moda, IED Barcelona Escola Superior de Dissent, ESDAP Catalunya Campus Llotja, BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona e ILLA Escola d’Art i Disseny de Sabadell.
 
Finalment, no hi ha que oblidar-se del village, amb els estands dels patrocinadors, que completen l’oferta d’un Open Area renovat, on descansar entre desfilada i desfilada envoltats del millor disseny jove i independent.