L’OPEN AREA MÉS EXPERIENCIAL I TECNOLÒGICA DE LA 080 BARCELONA FASHION

080 Activitats
17 jun 2019 - 00:00

Un dels objectius del 080 Barcelona Fashion és apropar el món de la moda i el disseny als ciutadans. Per això, una edició més habilita l’Open Area, la zona de lliure accés descarregant la invitació a través d’aquesta web, que presenta destacades novetats i elements ja coneguts. Per exemple, en aquesta 24ª edició, l’Open Area tornarà a acollir la Pop Up Gallery, el nou concepte d’espai expositiu en format galeria que es va estrenar a la passada edició d’hivern i que combina botigues efímeres de marques i dissenyadors independents amb concerts, djs, actuacions i performances.
 
Pel que fa a les propostes de moda, la Pop Up Gallery presentarà als Jardins del Recinte Modernista de Sant Pau una vintena de firmes de moda i creadors: la joieria d’autor feta amb fibra de carboni d’Alchemy // 01; les joies amb ànima d’Amparo Valencia; les bosses de cuir fetes a mà d’edició limitada d’Anna Cortina; la roba informal de Brain&Beast; les creacions del col·lectiu Choice; la moda masculina del jove creador Eñaut; les samarretes de regust vintage i inspiració americana de House of Plenty; les bosses d’estil atemporal de Kris Mïkita; la moda colorista i canalla de Krizia Robustella; la moda subversiva de Maison Kinki; les sabatilles esportives de disseny de Mikakus; la línia de marroquineria de Musa bajo el árbol; la moda femenina d’Oscarleon; els originals barrets de Pardo Hats; la joieria creativa de Roser Martínez; la joieria i bijuteria de VSB Jewels; la roba de punt i pell de Xavi Grados; i els dissenys de barreteria, joieria i estampació en seda d’un grup de creatius sota l’etiqueta d’Empremtes de Catalunya.
 
D’altra banda, la tecnologia també serà protagonista a l’Open Area amb vàries iniciatives. Com a novetat, per primera vegada s’hi instal·larà el 080 by Bexfy, un espai multimèdia on es generarà una experiència per al visitant a partir dels cinc sentits i de les marques participants al 080. També trobarem la 080 Box Experience, un espai innovador que generarà interaccions entre els assistents i que torna aquest estiu després de l’èxit assolit a la passada 23ª edició del certamen.
 
El disseny emergent també estarà present a l’Open Area de la mà dels alumnes de darrer curs de disseny dels següents centres: l’Escola de la Dona; Escola Superior de Disseny LCI Barcelona; Idep Barcelona-Escola Superior d’Imatge i Disseny; ICM Institut Català de la Moda; IED Barcelona Escola Superior de Disseny; Escola Superior de Disseny ESDi, ESDAP Catalunya Campus Llotja; BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona, i l’ILLA Escola d’Art i Disseny de Sabadell. Com és habitual, s’exposarà una selecció de les millors tesines en el marc del certamen, donant visibilitat i suport als joves talents de la moda catalana.
 
Per últim, una altra novetat d’aquest estiu serà la mostra de vestits de paper que es podrà veure a l’Open Area gràcies a la cesió del Museu de Vestits de Paper de Mollerussa. La localitat catalana compta amb una llarga tradició en aquesta tècnica i celebra cada any un concurs de reconegut prestigi per l’alt nivell dels participants. Ara, algunes de les creacions més espectaculars sorgides d’aquest certamen es podran veure a Barcelona.