MARGHERITA MACCAPANI MISSONI I LISA LOVATT-SMITH ENS INTRODUIRAN A LA MISSONI FAMILY AL 080 BARCELONA FASHION

080 Activitats
19 jun 2017 - 00:00

Després d’haver donat la benvinguda a personalitats d’influència internacional com Manolo Blahnik i Iris Apfel, entre d’altres, en passades edicions, la passarel·la 080 Barcelona Fashion presenta Margherita Maccapani Missoni com la seva convidada d’honor en la seva 20ª edició. Així ho va anunciar el director del certamen, Miquel Rodríguez, en presentar les novetats d’aquesta edició d’estiu que tindrà lloc del 26 al 30 de juny al Recinte Modernista de Sant Pau.
 
I és que la passarel·la catalana retrà un homenatge a Angela Missoni, actual copropietarària i directora creativa de la prestigiosa italiana de punt Missoni, i la seva filla Margherita serà l’encarregada de recollir el Fashion Tribute que el certamen lliura en cada edició a un nom clau de la indústria de la moda. La figura distinguida d’enguany, Angela Missoni, es va iniciar en el món de la moda als 18 anys, quan va començar a ajudar la seva mare Rosita en la concepció i creació de les col·leccions per a dona de Missoni. Aquesta experiència li va permetre conèixer de primera mà tots els aspectes d’una firma de moda global, des dels primers esbossos a la venda dels dissenys, a part d’encarregar-se del desenvolupament de línies clau com la d’accessoris i la de roba infantil.
 
Després d’un llarg descans els anys 80 per dedicar-se a la seva família, ja que es va casar amb el productor de desfilades Marc Maccapani i va tenir tres fills –Margherita és la gran nascuda el 1983-, va tornar a Missoni, on va començar una renovació progressiva de la firma. Des de 1996 Angela Missoni és la directora creativa de la col·lecció de dona, rol que compagina encarregant-se també de la línia d’home. A més, ha participat activament en la renovació del concepte de les botigues i de les campanyes publicitàries firmades per fotògrafs de referència internacional com Mert Alas & Marcus Piggott, Juergen Teller, Steven Meisel i Mario Testino. Tots aquests elements han contribuït a la nova identitat, més fresca i contemporània, de Missoni.
 
Però Margherita Maccapani Missoni no només vindrà a representar la seva mare. La neta dels fundadors de la firma, Ottavio i Rosita, s’ha guanyat el seu lloc en la indústria de la moda amb la seva trajectòria a Missoni i també des del seu projecte personal de moda infantil sota el nom de Margherita Kids. Una vida lligada a la moda que compartirà a la xerrada “The Missoni family: Born into fashion”, que tindrà lloc dimecres a les 13 h a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau. Margherita parlarà amb un altre nom important de la indústria de la moda com és l’ex directora de l’edició britànica de Vogue, Lisa Lovatt-Smith.
 
Ambdues recordaran els inicis de Margherita en el món de la moda, quan, després de formar-se entre Milà i Nova York, va exercir d’ambaixadora de Missoni. Després, va participar en la gestació de la fragància de la firma juntament amb Estée Lauder, un perfum inspirat en les tres generacions de la família Missoni i tribut a l’esperit familiar que segueix regint aquesta firma de moda global quan ja ha superat el mig segle de vida. Amb Lisa Lovatt-Smith també parlaran de la seva firma de moda infantil, Margherita, una col·lecció de ready to wear per a nenes de 0 a 7 anys que defensa el mateix estil colorista i desenfadat que la firma que la va veure créixer.
 
Per la seva banda, l’ex directora del Vogue UK Lisa Lovatt-Smith també ha decidit dedicar-se als infants, encara que des d’una altra perspectiva. Després d’estrenar-se a Vogue amb només 19 anys, ser corresponsal a París poc després i protagonitzar una carrera fulgurant a la capçalera britànica fins arribar a ser-ne directora, va decidir canviar la seva vida dedicada a la moda. Ho va fer per comprometre’s amb els infants més vulnerables de Ghana, país de procedència de la seva filla adoptada Sabrina. Actualment, Lisa Lovatt-Smith viu a Ghana liderant OAfrica, una institució que acull nens orfes del país y que compta amb oficines a Europa. Margherita Maccapani Missoni n’ha estat la presidenta durant tretze anys i ha promogut diferents col·laboracions amb marques com Yoox, Target, Valextra i M Missoni per ajudar aquesta organització sense ànim de lucre. Un important punt en comú d’aquestes dues figures que tenen molt per explicar, compartir i ensenyar i que ens visitaran en el marc del 080 Barcelona Fashion.