Torna el 080 Barcelona Fashion. Edició Juliol 2014


080 Activitats
27 maig 2014 - 00:00

 

Ja és oficial la data i el lloc. Del 30 de juny al 4 de juliol, el recent inaugurat recinte modernista de Sant Pau acollirà la nova edició del 080 Barcelona Fashion, on es presentaran les noves col·leccions i les darreres tendències dels dissenyadors i marques corresponents a la temporada primavera-estiu 2015.

 

El recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau

El Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), impulsa novament el 080 Barcelona Fashion com plataforma per a la internacionalització de la moda catalana. També com un instrument estratègic per al procés de relocalització de la producció tèxtil i la creació de sinergies entre els dissenyadors i les empreses del sector.

 

Després de tretze edicions, la passarel·la catalana s’ha anat consolidant com un referent en el món de la moda a nivell internacional, seguit per milers professionals i mitjans de comunicació d’arreu del món. En aquesta edició –la catorzena- el 080 Barcelona Fashion ocuparà els diferents pavellons del recinte, els jardins i espais exteriors del recinte: Pavelló de l'Administració; Pavelló de Sant Salvador; Pavelló de Sant Rafael, Pavelló de la Puríssima; Pavelló de Ntra. Sra. del Carme; Pavelló de Ntra. Sra. de Montserrat; Antic Convent; Antigues Cuines i Jardins Centrals.

 

Moda i modernisme

L’elecció de Sant Pau respon a la voluntat del 080 Barcelona Fashion d’escollir espais emblemàtics de la ciutat, i ajudar al seu reconeixement i projecció internacional. Després de quatre anys d'obres, el Recinte Modernista de Sant Pau ha experimentat un important procés de rehabilitació amb l'objectiu de recuperar l'obra original de Domènech i Montaner per fer d'aquest conjunt patrimonial un nou espai de coneixement i divulgació cultural. Construït entre 1902 i 1930, l’antiga seu de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, és testimoni d’una part molt important de l’evolució de la medicina i de la vida dels barcelonins: una ciutat dins de la ciutat.  Referent patrimonial de Catalunya, va ser declarat el 1997 Patrimoni Mundial per la UNESCO, i està localitzat en un espai urbà al costat de l’eix històric i comercial de la dreta de l’Eixample.