Arts escèniques, oportunitats de negoci i moda emergent marquen les activitats paral•leles de la 19ª edició

24 gen. 2017 - 00:00

El certamen de moda 080 Barcelona Fashion és molt més que les desfilades. Elles són protagonistes gràcies a l’acurada selecció de marques i dissenyadors que presenten les tendències de moda més actuals, però, en paral·lel, el certamen acull altres iniciatives que enriqueixen la proposta i li aporten una altra dimensió. En el marc del programa d’activitats paral·leles de la 19ª edició hi ha un convidat destacat: el dissenyador francès Pierre Cardin. Ell exercirà de padrí de luxe d’aquesta edició d’hivern que, començant per l’emblemàtica localització al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), vol reivindicar que la moda és cultura i estrènyer el vincle entre ella i altres disciplines artístiques.
.
Així, dilluns 30, el primer dia del certamen, Pierre Cardin presentarà en el marc del 080 Barcelona Fashion la seva producció musical “Dorian Gray. La bellesa no té pietat” a la Sala Gran del TNC. Basada en la cèlebre novel·la d’Oscar Wilde, aquest espectacle de Daniele Martini que barreja text i música parla de la bellesa i les obsessions d’una icona que podria ser actual.
.
Una altra proposta és la que protagonitza el dissenyador Manuel Bolaño, que en aquesta ocasió canvia la passarel·la per l’Open Area. I és que el creador presentarà, en format expositiu, la seva col·lecció “Pla B”, que inclou 11 peces mítiques de l’atelier d’aquest reconegut talent basat a Barcelona que aposta ara per tornar als bàsics i al color negre. Una novetat és que totes les peces es podran adquirir només online i ja estaran disponibles durant la celebració del 080 Barcelona Fashion, tal com va avançar el director del 080, Miquel Rodríguez, al presentar les novetats de l'edició.
.
Pel que fa a la vessant comercial de la passarel·la, aquesta 19ª edició acollirà una nova edició del 080 Fashion Showroom, l’espai de venda i exposició B2B del certamen que se celebra en paral·lel a les desfilades al llarg de tota la setmana. A més, també tindrà lloc una nova edició de la trobada professional del sector de la moda Barcelona Fashion Summit, que en aquesta ocasió se centrarà en els reptes de futur de la indústria dijous 2 de febrer en una jornada de ponències amb experts de primer nivell.
.
El dia anterior, dimecres 1 de febrer, tindrà lloc una altra activitat destacada. La firma de moda internacional H&M farà la festa inaugural de la seva nova botiga, Flagship Barcelona, en el marc del 080 Barcelona Fashion. Situada al Passeig de Gràcia, 11, obrirà les portes al públic divendres 3 de febrer i compta amb una superfície de 5.000 m2, sent una de les més grans del món i amb zones diferenciades, incloent un espai gastronòmic, que la converteixen en una botiga única.
.
Finalment, a l’Open Area del certamen, l’espai de lliure accés per al públic en general que només ha de sol·licitar la seva invitació a través d’aquesta web, també acollirà un parell de propostes en paral·lel a les desfilades. D’una banda, hi haurà un espai dedicat a les tesines de 9 escoles de disseny de moda que mostraran els dissenys dels futur talents de la moda catalana. Els centres participants en aquesta 19ª edició són: Escola Superior de Disseny ESDi; Escola de la Dona; Felicidad Duce, Escola Superior de Disseny de Moda de LCI Barcelona; Idep Barcelona, Escola Superior d’Imatge i Disseny; ICM Institut Català de la Moda; IED Barcelona Escola Superior de Disseny; LLOTJA Escola Superior de Disseny i Art; BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona, i ILLA Escola d’Art i Disseny. De l’altra, l’Open Area acollirà també la Neo2 PhotoShoot Exhibition, on s’exposaran els resultats del Neo2 Photoshoot Contest de la passada edició del certamen 080 on van participar 8 equips formats per estilista i fotògraf de diferents escoles de Barcelona que van competir per realitzar el millor fotoreportatge de moda del certamen. La mostra recull tant el reportatge guanyador —a càrrec de la fotògrafa Hannah Woolf (Elisava) i de l’estilista Estela Torroglosa (ICM)— com  els realitzats pels altres equips participants.