Barcelona presenta l’Espai Catalonia Clusters

7 nov. 2016 - 00:00

Catalunya és terra de clústers. Aquestes agrupacions empresarials i sectorials treballen per millorar la competitivitat de les companyies que les integren i, des dels anys 90, la Generalitat de Catalunya està duent a terme una tasca de foment dels clústers des de la innovació, l’estratègia empresarial i, especialment, la internacionalització. Amb aquest darrer objectiu, neix l’Espai Catalonia Clusters, inaugurat aquest estiu per part del Conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, al barri de Gràcia de Barcelona. Es tracta d’una iniciativa pionera a escala internacional pensada com espai compartit per impulsar sinèrgies i projectes comuns entre els diferents clústers de Catalunya.
.
L’Espai Catalonia Clusters forma part del Programa Catalonia Clusters, impulsat per la Generalitat a través d’ACCIÓ i és un nou servei per als membres del programa. Aquest projecte pretén actuar, doncs, com a punt de referència per a empreses i agents dels clústers i s’hi organitzen activitats de generació de coneixement, showrooms de productes i esdeveniments de networking entre les empreses membres. A més, també és un lloc de connexió per interactuar amb clústers internacionals.
.
En una primera fase s’hi van instal·lar 4 clústers: moda, habitat, bellesa i foodservice, que representen un total de 290 empreses. El setembre, en una segona fase, s’hi ha sumat tres clústers més (Clúster de l’Esport, Clúster de Materials Avançats i Clúster Edutech) i l’objectiu per a 2017 és seguir aquest creixement i que s’hi adhereixin clústers d’altres activitats empresarials. D’aquesta manera, es poden potenciar les sinèrgies entre els diferents sectors i companyies, enriquir el teixit empresarial català i potenciar el desenvolupament econòmic de Catalunya.