Custo Barcelona tanca la tercera jornada del 080 Barcelona Fashion

Dissenyadors
2 jul. 2014 - 00:00
Desfilada Custo Barcelona. Col·lecció primavera-estiu 2015
La firma catalana Custo Barcelona ha tancat la tercera jornada del 080 Barcelona Fashion, que se celebra des del passat dilluns i fins divendres al Recinte Modernista de Sant Pau. Els germans Dalmau han presentat, en el marc de la passarel·la catalana, la seva col·lecció per a la primavera-estiu 2015. 

 

Lebor Gabala ha obert les desfilades de tarda amb la col·lecció "Un estiu amb onades". Situant-se en un jardí al costat del mar, la dissenyadora Maite Muñoz ha presentat una proposta que aposta pels maxi-vestits i maxi-faldilles d'inspiració retro amb detalls de volants, els pijames, tops de tirants i els pantalons de raió suaus i amb caiguda.

 

Per la seva banda, la creadora Txell Miras ha presentat "Present" una col·lecció estructurada en dos blocs diferenciats i complementaris. En el primer, proposa una línia basada en drapejats, on la caiguda es converteix en la protagonista principal, amb peces de punt de cotó molt fi o seda, que transmeten comoditat i frescor. En el segon bloc, la dissenyadora ha concebut una silueta molt més rígida basant-se en un esquema aparentment generat per patrons idèntics que evolucionen, amb petites modificacions, a mesura que es van repetint.

 

El dissenyador Josep Abril, guanyador de la passada edició del 080 a la Millor Col·lecció, ha pres el relleu de la passarel·la per presentar les seves propostes per a home per a la primavera-estiu. Amb el títol "Sakura" (en japonès, flor de cirerer, símbol de l'efímer), Abril ha presentat una col·lecció dominada pels colors blaus, verds, negres, grisos i aigua amb peces realitzades en lli i cotó.

 

Desfilada Josep Abril. Col·lecció primavera-estiu 2015

 

Així mateix, la dissenyadora Miriam Ponsa ha presentat la proposta "Dones Mula". En aquesta ocasió, Ponsa s'ha inspirat en les dones mula o portadores de Melilla que transporten càrregues pesades a través de la frontera d'Espanya cap al Marroc. Amb aquesta font d'inspiració, la dissenyadora ha presentat una col·lecció on la cinteria juga un paper important, treballant -com teixit i també com a detall per subjectar parts de peces. El patronatge està treballat a partir de càrregues i motxilles, alhora que segueix la línia de peces oversize, i els dissenys es caracteritzen per la superposició de capes.

 

Al matí ha estat el torn de Bóboli, CND by Còndor, Naulover, Aldomartins, Who i Yerse.

 

La firma Bóboli, amb la col·lecció de moda infantil "Passeig per la Toscana" aposta pels temes florals, amb grans estampats de cretones, els colors dolços en la gamma dels roses i liles per a nenes, i de colors àcids per a nens.

 

CND by Condor ha pres el relleu a la passarel·la 080 per presentar també la col·lecció de moda infantil "Fruits & Cream". La marca s'ha inspirat en les sensacions de menjar fruita fresca i el sabor dels gelats per presentar una col·lecció de formes senzilles, còmodes i pràctiques amb peces en cotó, creps i texà, i colors vius com el taronja papaia, vermell síndria, vainilla o maduixa.

 

Per la seva banda, Naulover ha presentat la col·lecció "Spicy Candy" dominada pels colors i els estampats. La firma tèxtil ha apostat per la seda, la viscosa i el raió. Peces de línies rectes, amb faldilles llargues i volums suaus que flueixen des de les espatlles.

 

Desfilada Aldomartins. Col·lecció primavera-estiu 2015

 

Aldomartins ha presentat la col·lecció "Geometrical Blossom", inspirada en la naturalesa de l'art oriental. Aprofitant les possibilitats de les noves tecnologies en el punt, la signatura reinventa els motius asiàtics tradicionals amb sofisticats estampats jacquards, i intarsies per dissenys frescos i estiuencs.

 

Sota el títol "Sky & Sand", la dissenyadora Laia Roca de Who ha presentat una col·lecció de colors naturals -el blanc trencat, beix i sorra- contraposats al blau amb teixits que representen aquesta dualitat entre la fragilitat de sorra, representat en les transparències, i la força dels materials tècnics.

 

Finalment, la marca Yerse ha tancat la jornada del matí amb la col·lecció "Escape Land" inspirada en "un instant paradisíac per escapar de la rutina". Amb aquest punt de partida, la firma ha presentat una col·lecció que revisa els clàssics del punt gràcies a les textures tecnològiques, apostant pels teixits inspirats en estovalles i hamaques de vacances, resituant les ratlles i els quadres en un context modern.

Desfilada Yerse. Col·lecció primavera-estiu 2015