Disseny català als nous banyadors de l’equip de Natació Sincronitzada

Dissenyadors
30 jul. 2014 - 00:00

L’Escola Superior de Disseny ESDi ha dut a terme el disseny dels tres models diferents de banyadors que vestirà l’Equip Nacional de Natació Sincronitzada en el campionat Europeu de Berlín, que tindrà lloc del 18 al 24 d’agost.

 

El projecte l’ha realitzat la Unitat de Tendències i Moda de l’ESDi amb la col·laboració de la nedadora i també estudiant de Moda de l’ESDi Ona Carbonell, principal component de l’equip de sincronitzada. L’equip ha estat coordinat per la professora Cristina Real, mentre que els banyadors els ha confeccionats la modista i també professora de l’ESDi, Merche Jordán.

 

El primer dels banyadors, que és per a la coreografia grupal, està inspirat en la pel·lícula ‘Tron’ i té com a novetat la incorporació d’un casquet en el mateix banyador. El segon, és per l’individual lliure de la nedadora Ona Carbonell i es basa en el vestits de núvia i els ballets russos, i té com a característica principal l’esquena descoberta. I el tercer, que és pel duet tècnic format per Paula Klanburg i la mateixa Ona Carbonell, està inspirat en l’obra de Salvador Dalí ‘La persistència de la memòria’ ja que la música d’aquesta rutina serà el tema ‘Time’, de Pink Floyd.

 

El procés de disseny ha durat al voltant de quatre mesos i ha tingut molt en compte els aspectes tècnics, ergonòmics, anatòmics i estètics propis de la natació, elements essencials per banyadors de competició, sobretot per a què tant els jutges com el públic puguin apreciar els moviments i les figures de les coreografies.