080 BARCELONA FASHION ES RENDEIX AL LIVING CORAL, PANTONE COLOR OF THE YEAR 2019

Dissenyadors
12 gen. 2019 - 00:00

Optimista, vibrant, enèrgic, vital. Així es el nou Pantone Color of the Year 2019: Living Coral o Pantone 16-1546, un to coral viu amb una base de daurat amb què l’autoritat mundial del color aporta llum i optimisme davant els temps de ruptura que vivim, seguint el camí marcat pel seu antecessor ultra violet. En una època en què la tecnologia i les xarxes socials ens alienen cada vegada més, Pantone aposta per un color càlid, que crida a la intimitat i que, a més, té un significat més literal al recordar els esculls australians actualment en perill per l’impacte de l’acció humana en el medi ambient.
.

Un color enèrgic però, alhora, dolç i delicat que marcarà tendència aquest any 2019 com bé demostren molts dels dissenyadors i firmes de moda que desfilen a la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Sorprèn l’estil tan variat de noms que interpreten el nou color de moda. En la seva versió més ataronjada però fidel, Antonio Miro l’usa per uns dels seus pantalons sastre impecables per a l’home, combinant-lo amb tons neutres –aposta segura-, amt. l’aplica a la seva moda minimal i Aubergin el combina arriscadament amb blau.
.

Més extrema resulta la proposta de la firma de moda bany Red Point, que l’introdueix en el look més  cridaner de la seva col·lecció estiu 2019, amb pamela XL à la Jacquemus inclosa. No és l’única firma de bany que s’apunta al Living Coral: Guillermina Baeza també tenyeix els seus banyadors i bikinis en el color de tendència aquest any, tan afavoridor amb la pell bronzejada; mentre que Naulover el suavitza per aplicar-lo a un estampat tropical.
.

Es nota que Living Coral és el color de quan tant noms independents com més comercials confien en ell en les seves col·leccions. El guanyador del Premi 080 al Disseny Emergent dues edicions consecutives Mans Concept Menswear presenta el Pantone Color of the Year 2019 en un original top masculí, que sorprèn en la seva col·lecció. Per la seva part, Brain & Beast el declina en vàries tonalitats coral i rosa i Maite by Lola Casademunt és una de les firmes que més aposta pel Living Coral, encara que l’usa a la seva manera i tenyeix el seu característic animal print en colors estiuencs.