10 anys de Moda IED Barcelona

Dissenyadors
20 jul. 2014 - 00:00

El IED Barcelona Escola Superior de Disseny està de celebració en commemorar la seva primera dècada de tesi de Moda 2004-2014. Per aquest motiu, el centre de formació va celebrar la desfilada especial 'Designers of the World Fashion Show', un singular esdeveniment que va proposar un recorregut per algunes de les millors col·leccions realitzades per ex alumnes durant el seu últim any, juntament amb la presentació de les tesis dels estudiants d'aquest curs.

 

En total, vint dissenyadors recollits sota el concepte inspirador 'Dissenyadors del Món', van exhibir el seu treball en col·leccions que a través de materials, patrons, volums o teixits van fusionar les diferents referències artístiques i culturals de tot el planeta. Així, en la desfilada es van barrejar dissenys inspirats en el folklore romanès, impressions digitals d'estampats arabescos, revisions animacions asiàtiques, exploradores i col·leccionistes d'antiguitats del món, entre molts altres. Segons Alessandro Manetti, director del IED Barcelona, "la desfilada està formada per una sèrie de looks molt diferents que simbolitzen la interculturalitat i la interconnexió del planeta en aquest moment històric en què les distàncies es trenquen a través de les múltiples tecnologies de comunicació i informació".

 

Els ex-alumnes que han format part d'aquesta desfilada retrospectiva estan actualment treballant en reconegudes empreses com Valentino, Zac Posen, G-Star, Desigual o Andrés Sardà, o tenen la seva pròpia marca i comercialitzen a diversos països del món.