ANTONIO MIRO, MANS CONCEPT MENSWEAR I RED POINT, GUANYADORS DE LA 22ª EDICIÓ DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
28 jun 2018 - 00:00

Antonio Miro, amb la col·lecicó “El Mar”, ha estat la firma guanyadora del Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·lecció 080 de la 22ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, impulsada per la Generalitat de Catalunya a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM). D’altra banda, el jove dissenyador sevillà Jaime Álvarez, de la firma emergent Mans Concept Menswear, ha resultat guanyador del Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 by Desigual amb la seva col·lecció “Mans House”. És la segona vegada consecutiva que s’alça amb aquest premi després de guanyar-lo a la passada edició d’hivern amb la seva col·lecció de debut. Finalment, Red Point ha estat distingida amb el Premi MODACC dirigit a les firmes exportadores per la seva proposta “Bellesa natural”.
 
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, acompanyada del director del 080 Barcelona Fashion, Miquel Rodríguez, i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha presidit avui la cloenda i acte de lliuramente dels premis 080. En el seu parlament, ha destacat que “el 080 és una magnífica fórmula de l'èxit, no només des del punt de vista de l'estètica i la moda, sinó també de la cultura i l'economia per la imatge que projecta de país". La consellera ha reiterat el suport de la Generalitat al disseny, la creativitat i la indústria de la moda i ha declarat que "el 080 és una aposta de futur, i som un Govern compromès amb el futur".
 
Albert Villagrasa, director creatiu d’Antonio Miro, en rebre el Premi Nacional 080 a la Millor Col·lecció, ha confessat “estar sorprès” i ha felicitat als “altres dissenyadors que han participat a la passarel·la i especialment als joves crradors, que han presentat propostes molt bones”.
 
Per la seva banda, el dissenyador Jaime Álvarez, guanyador a la categoria de Disseny Emergent amb la seva firma Mans Concept Menswear s’ha mostrat molt sorprès i content per rebre aquesta distinció per segona vegada. Emocionat, el jove creador ha agraït "al jurat i a la plataforma 080 la confiança per entendre les meves idees i a la ciutat de Barcelona, per acollir-me".
 
Finalment, la dissenyadora Gemma Torrent, directora creativa de Red Point –guanyadora del Premi MODACC per a Marques Internacionals- ha compartit la seva alegria amb tot el seu equip per a qui ha tingut unes paraules: “darrera hi ha la feina de moltes persones”, ha reconegut.
 
Com és habitual, un jurat professionat ha estat el responsable de triar els guanyadors dels premis 080. En aquesta 22ª edició estava integrat per: Àlex Barrau Fort (Director de Comunicació per a Espanya a Desigual);  Laia Moret (dissenyadora de moda i estampats i directora Departament de Moda de l’Escola de la Dona); Eduardo García Llamas (publicista, i CEO de l’editorial Abhfya.com); Michela Gattermayer (editora de moda i subdirectora de la revista Gioia!); i Huma Humayun (editora de moda i continuts de Shön! Magazine).
 
En l’acte de cloenda, també s’ha lliurat el Fashion Tribute d’aquesta edició a André Leon Talley, el convidat d’excepció que aquest matí ha protagonitzat la presentació del documental “The Gospel According to André” i el col·loqui posterior. En rebre aquesta distinció, Talley ha agraït la bona acollida de la pel·lícula i ha destacat “l’amabilitat, calidesa i sofisticació” que ha trobat a Barcelona.