Barcelona, capital mundial de la núvia

Dissenyadors
30 abr. 2013 - 00:00
Barcelona Bridal Week. Foto: Jorge Andreu

Barcelona es consolida com a punt de referència internacional de la moda nupcial amb la 23ena edició de la fira Barcelona Bridal Week. Des d’avui fins al 5 de maig, la ciutat comtal celebra aquest saló mundial que se situarà al pavelló 8 del Recinte Gran Via de Fira Barcelona i que consta de dos grans cites nupcials: la Passarel·la Gaudí Núvies (del 30 abril al 3 de maig) i el Saló Internacional Noviaespaña (3 al 5 de maig).

 

La Barcelona Bridal Week reunirà en el seu conjunt 230 marques –la meitat són internacionals- i més de 15.000 professionals, un 60% d’estrangers, en el recinte de 30.000 m2 que assoleix de nou la plena ocupació. Enguany el saló confia superar les xifres de l’edició del 2012 gràcies a la conquesta de nous mercats i l’extensa campanya de promoció que ha engegat aquest certamen professional de marcat caràcter internacional.

 

La desfilada de Rosa Clará obrirà la Passarel·la Gaudí Núvies on fins el 3 de maig s’exhibiran les principals tendències en núvies per la nova temporada 2014 de les millors marques i dissenyadors. També mostraran les seves propostes: Jesús Peiró, Victorio & Lucchino, Yolancris, Inmaculada García, Isabel Zapardiez, Raimon Bundó, Franc Sarabia, Francis Montesinos, Manu Alvarez, Matilde Cano, Jordi Dalmau, Hannibal Laguna, Patricia Avendaño, Miquel Suay, Fuentecapala, Cabotine by Gema Nicolás, Sonia Peña y Carla Ruiz. Les passarel·les finalitzaran divendres amb l’esperada desfilada de la marca Pronovias al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

 

El Saló Internacional Noviaespaña agafarà el relleu a la Passarel·la Gaudí Núvies i el divendres 3 de maig, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig donarà el tret de sortida a aquest punt de trobada internacional que fins el diumenge reunirà els millors professionals del sector. Destaca la presència estrangera al Saló Internacional que representen la meitat dels expositors amb firmes procedents d'Alemanya, Bèlgica, França, Holanda, Anglaterra, Itàlia, Líban, Portugal, Corea del Sud, Polònia, Turquia, Romania, Colòmbia, Mèxic o Brasil. Durant aquests dies es crearan sinèrgies entre els compradors i es donaran conèixer les principals tendències en moda per a nuvis, comunió, festa i complements.
 

Detall desfilada Victorio & Lucchino. Barcelona Bridal Week 2012. Foto: Jorge Andreu