BRAIN & BEAST TANCA LA 4ª JORNADA DE DESFILADES DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
2 febr. 2017 - 00:00

La firma de moda Brain&Beast ha tancat avui dijous 2 de març la quarta jornada de desfilades de la 19ª edició del 080 Barcelona Fashion amb la seva col·lecció “Trilogy Vol. Y / Playback / Winter 2017-18”. Segons la presenten des de la pròpia firma, la línia “es concep com un viatge hipnopòmpic, un conjunt de percepcions visuals intenses, auditives i tàctils que apareixen en l’estat intermedi entre la vigília i la son, el vincle entre la realitat de les quals no està clar, però són experimentades com reals”. Amb aquesta premissa, Brain&Beast torna a sorprendre amb els seus dissenys per a home i dona.
.
El matí, els debutants Aubergin i Daniel Rosa han obert la passarel·la d’aquesta jornada. Les dissenyadores  Anna Uimonen i Nevean Holmes, amb la seva firma Aubergin, han presentat “Est”, que pren com inspiració el pintor Frantisek Kupka, de l’època trascendental de l’Europa de l’Est d’inicis del segle passat. Així, els seus dissenys representen l’equilibri entre l’abstracció geomètrica i l’orgànica a partir de l’ús de teixits com llana i pèl sintètic i dels estampats.
.
Daniel Rosa ha estat el següent sobre la passarel·la amb la seva col·lecció “Isolation” per a home i dona. A partir del Mount Rainier, el volcà més temut dels Estats Units, el jove dissenyador ens parla de superació, confort i nostàlgia a través de la seva roba, amb predomini del blanc, el platejat i diferents tons de verd així com l’ús de llanes fredes, teixits tècnis, denim i punt a mà.
.

.
D’altra banda, Torras ha continuat l’acció sobre la passarel·la amb “Klee Topia”, la seva proposta per a l’home de la propera tardor-hivern 2017-18 inspirada en la conjunció del concepte d’utopia i l’art de Paul Klee. D’aquesta manera, la proposta se sofistica respecte a d’altres precedents a partir d’un estilisme treballat que juga amb les superposicions, la combinació de colors en una rica paleta cromàtica i el treball amb les textures, amb la pell com a protagonista.
.
La firma de moda dona Wom&Now ha estat l’encarregada de tancar les desfilades del matí amb “Miscelaneous” per a la tardor-hivern 2017-18 amb què ha volgut combinar la seva habitual moda festiva i elegant amb dissenys per al dia a dia en un mix d’estils que inclou des de tocs esportius fins a sexys passant per vintage i punks. Un mix&match estilístic amb un gran protagonisme del negre encara que també s’inclouen pinzellades de vermell vibrant, blau i gris.
.

.
Quant a les activitats paral·leles d’aquest matí, el conseller d’Empresa i Coneixement Jordi Baiget ha inaugurat la 5ª edició del Barcelona Fashion Summit, el fòrum de debat per als professionals de la indústria de la moda organitzat per Moda.es que, en aquesta ocasió, s’ha centrat en els reptes de futur del sector. En aquest sentit, Baiget ha assenyalat que el futur de la moda passa per implementar factors com “l’emprenedoria, la flexibilitat, l’aposta per la formació continuada, la innovació i la internacionalització i en especial la col·laboració entre empreses, projectes i diferents àmbits de coneixement”.
.
Així mateix, Manuel Bolaño ha presentat la seva col·lecció permanent “Plan B” que es pot veure a l’Open Area en format d’exposició i que ja es pot adquirir online. El creador ha explicat que es tracta d’una nova línia “inspirada en la idea d’oferir una col·lecció continuada i permanent, atemporal i que et puguin durar tota la vida”. La seva intenció, amb ella, és “incorporar noves peces, que formaran part de la història de Bolaño i que sempre estaran en venda”. Per la tarda, el dissenyador ha inaugurat el seu propi atelier a Barcelona (Gran de Gràcia, 239).
.
Quant a les desfilades, Yerse ha obert la passarel·la de la tarda amb “Togetherness” per vestir la dona la tardor-hivern 2017-18. Es tracta d’una col·lecció amb què la marca catalana de moda reivindica recuperar sensacions perdudes en l’era tecnològica com posar en valor el sentit del tacte i apropar-se “a tot el que és vertader i natural”. Fidel a l’esperit de la firma, la col·lecció és sòbria, còmode i càlida encara que introdueix conceptes nous com brodats i detalls folk.
.

.
Per la seva banda, la dissenyadora Maite Muñoz ha presentat, sota la seva marca Lebor Gabala, “Scherezade” per a la tardor-hivern 2017-18. Els màgics contes de “Les mil i una nits” serveixen d’inspiració per a caftans de vellut, vestits vaporosos de seda i suggerents volums en una atractiva paleta cromàtica que arranca, immaculada, en blanc per anar pujant el to amb mostasses, verds, blaus, morats i acabar en vermell profund.
.
Finalment, Justicia Ruano ha presentat sobre la passarel·la del 080 Barcelona Fashion la seva col·lecció “Hedonism” per a la tardor-hivern 2017-18. Inspirada en l’”art de vivre”, entès com la capacitat d’una persona d’adaptar-se als usos i costums d’altres països i cultures, Ruano barreja idees, memòries, somnis i anhels a través dels seus dissenys de moda que mantenen el toc femení i sofisticat característic de la dissenyadora. Es tracta d’una col·lecció de contrastos de la qual “l’únic desig és exaltar l’aura d’una heroïna intergalàctica”. I ho fa a través de patronatges afavoridors, teixits brillants i colors suaus amb tocs de maragda i vi per a una dona rebel i pura, la dualitat de la qual la fa irresistible.
.

.
Demà divendres, la firma de moda infantil Little Creative Factory obrirà la jornada de desfilades. Li seguirà una altra marca que s’estrena sobre la passarel·la catalana ES Collection, de moda íntima, com Punto Blanco, la següent a desfilar. Tancarà les desfilades de la 19ª edició de la passarel·la Aldomartins i, just després, serà el torn de l’esperada cerimònia de lliurament de premis que presidirà la vicepresidenta de governació Meritxell Borràs.