BRAIN & BEAST TANCA LA 4ª JORNADA DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
30 jun 2016 - 00:00

Como a clausura de les desfilades de la 4ª jornada del 080 Barcelona Fashion, Brain & Beast ha presentat “Transitional Phenomena”, una col·lecció inspirada en el concepte d’objecte “transaccional” del psicoanalista Donald Winnicott amb què manté el particular segell d’estil de la firma.
.
L’obertura, en canvi, ha estat aquest matí amb la desfilada dels joves dissenyadors Xavi Grados i Pau Esteve. Xavi Grados ha estat el primer amb la seva col·lecció “Rall”, que s’inspira en el paisatge de costa català, on els pobles de pescadors són protagonistes. Així, ha presentat una línia amb looks per a home i dona en teixits naturals i colors suaus, amb tons blaus, torrats i sorra que conviuen amb el blanc i els estampats creats per l’artista Nuriatoll.
.

.
Per la seva part, Pau Esteve ha presentat “SWEAT, live hard”, una proposta sorprenent i arriscada amb què el dissenyador ha treballat dissenys que permeten una bona mobilitat a l’hora de ballar, com representació de les llibertats d’expressió. Amb obertures inesperades i absència de teixits a zones concretes, són dissenys audaços que insinuen per a homes i dones sense complexes.
.
Ha agafat el relleu Antonio Miro, firma que torna a la passarel·la després d’anys d’absència. I ho fa amb la direcció de disseny a càrrec d’Albert Villagrasa i la col·lecció “Arquitectura del color” per a la primavera-estiu 2017 dirigida a home i dona. Es tracta d’una proposta fresca i lluminosa amb què la firma, mantenint l’estil net característic de la casa, s’apropa a un públic més jove. La col·lecció es concep com si es tractés d’una obra arquitectònica, un joc de colors, estructures, textures i matisos que resulta en un exercici visual estimulant i creatiu.
.

.
Després d’Antonio Miro, ha estat el torn de Torras i la seva col·lecció “Cuba”, inspirada en l’arquitectura de l’illa caribenya. Així, proposa un etern estiu de colors que, temps enrere foren vius, però que el pas del temps els aporta un punt de nostàlgia. Línies pures, simetries i asimetries i combinacions de materials nobles, com seda i lli amb pell i punt, defineixen la proposta.
.
Ja per la tarda, l’acció sobre la passarel·la ha arrancat de la mà d’Oscarleon, qui ha presentat “Je t’aime à mourir”, que marca un punt d’inflexió a la carrera del dissenyador.  I és que, a diferència de col·leccions anteriors, aquí el creador aposta per una dona més sentimental, amb una posada en escena més estilística i musical, més serena i tranquil·la, vestida en una gamma de negre, blanc trencat, gris i vermell com a protagonistes.
.

.
Ha seguit sobre la passarel·la del 080 Barcelona Fashion la proposta de Garcia Madrid, la firma convidada en aquesta 18ª edició, coincidint amb el seu 10è aniversari. Inspirant-se en l’elegància del carrer, ha mostrat looks contemporanis amb un toc fresc i arty per a l’home.
.
També avui dijous Naulover ha presentat la seva proposta per a la primavera estiu 2017: “Color field”, basada en una abstracció de l’art minimalista de finals dels anys 60. Així, la col·lecció es composa de peces de patrons geomètrics simples on predomina una silueta neta, que s’enriqueix gràcies a l’ús de color en forts contrastos cromàtics entre tons intensos com vermell, groc, blau i rosa.