BRAIN & BEAST TANCA LA TERCERA JORNADA DE DESFILADES DE LA 080

Dissenyadors
27 jun 2019 - 00:00

Una espectacular posada en escena ha marcat l’última desfilada de la jornada de la mà de Brain & Beast i també ha estat la tònica de la resta de propostes vistes avui al Recinte Modernista de Sant Pau. La firma de streetwear d’Àngel Vilda aposta per la fantasia en una col·lecció transgressora que juga amb els conceptes de raó i emoció.
 
En un estil ben diferent arrancava la jornada d’avui amb la firma debutant Narbon. “Lola” és el nom de la nova col·lecció de la dissenyadora formada a Viena Patricia Narbon i fa referència a una nova concepció de la feminitat i bellesa que té a veure amb l’espontaneïtat i el caràcter. L’estil maximalista de la jove dissenyadora s’ha concretat en dissenys amb volants, looks amb superposicions inesperades, cristalls brodats, estampats de colors i elaborades peces a mà que semblen sorgir d’un món propi de fantasia.
 

 
“Newfoundland” del creador emergente Eñaut ha estat la següent col·lecció sobre la passarel·la del 080. El dissenyador, nascut a Guipúscoa, ha rendit homenatge a la seva terra i s’ha inspirat en la roba de pescadors tradicional del País Basc per portar-la a la indumentària masculina actual. Així, combina teixits tècnics amb altres orgànics i fluïds i el color grana amb blanc i negre en aquesta proposta que presenta jaquetes amb serrells, camises XXL, samarretes de reixeta i pantalons pirata.
 
Per la seva part, Oscarleon s’ha mantingut fidel a la passarel·la 080 amb “Mi luto no fue quedarme sin ti, sino sin tus besos”, una col·lecció inspirada en la part positiva de la tristesa. En el seu estil transgressor i urbà habitual ha presentat looks informals, de línia depurada, on el negre és el to dominant amb alguna llicència estampada, ja siguin ratlles verticals i estampat militar. La desfilada s’ha tancat amb el disseny guanyador del concurs impulsat per Mistinguett i el creador, un original disseny inspirat en l’estètica carcerària.
 

 
Menys minimalista que en edicions anterios, Maite Muñoz ha presentat en el marc de la 080, “El mar”, la nova proposta primavera-estiu 2020 de Lebor Gabala. Una col·lecció fresca i optimista on dominen els estampats i els colors vius en looks relaxats i elegants d’estil bohemi i retro.
 
La firma internacional Marrakshi Life ha estat la convidada d’avui a la passarel·la. Combinant elements dels vestits tradicionals del Marroc amb una producció sostenible, la firma ha presentat “Palm Desert”, una proposta que transcendeix gèneres amb looks oversize, urbans i moderns en una atractiva paleta de colors: lavanda, rosa, mimosa, groc, turquesa…


 
Més tard ha estat el torn d’Antonio Miro que aquesta temporada s’ha inspirat en l’art expressionista de Helen Frankenthaler i en la Mediterrània en la seva col·lecció “Mar i Muntanya”. En el seu estil chic habitual, Albert Villagrasa vesteix homes i dones en looks sobris en beige, blanc i camel, amb alguna pinzellada taronja fluor, on combina una sòlida base de sastreria amb bustiers sexys i l’estil desenfadat de l’estiu, la tònica dominant d'una proposta més relaxada que en temporades anteriors.