BRAIN & BEAST TANQUEN LA QUARTA JORNADA DE DESFILADES DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
4 febr. 2016 - 00:00

En paral·lel a l’entrega de premis, Brain & Beast han estat els encarregats de tancar la quarta jornada de desfilades del 080 Barcelona Fashion. Fidels a la seva estètica transgressora, han despertat la passarel·la amb la seva col·lecció Interlude No2/PROUD not GUILTY" on exploren el concepte de “cultura”.
.
Però abans de la cerimònia de lliurament de premis, ha estat el torn de les desfilades. Al matí, ha estat el debutant Xavi Grados qui ha tingut el privilegi d’inaugurar les desfilades la jornada amb la seva col·lecció HÀLIT. Es tracta d’una proposta inspirada per les situacions límit que pot viure l’individu, quan un sent aquella sensació d’asfíxia que porta a l’extrem. Per expressar-ho, el jove creador s’ha servit del tricot que, amb les seves diferents textures i volums, expressava aquest sentiment opressor. L’ha combinat amb pell en una col·lecció que es mou entre blaus, grisos, blanc i negre.
.

Just després, Torras pujava a la passarel·la la seva col·lecció “Rebel” per a la tardor-hivern 2016-17. El punt de partida és la voluntat de ser un mateix, amb una actitud subtil i elegant, que es tradueix en l’ús de materials nobles, com pells esponjoses i llanes toves en una paleta de colors clàssica, amb els tons neutres com a dominants.
.
Aldomartins ha estat la següent a desfilar sobre la passarel·la del 080 Barcelona Fashion per presentar “Vent del nord”. En aquest cas, la inspiració ve dels pobles indis americans de principis del segle passat i els seus teixits tribals que resulten en una col·lecció d’aires folklòrics i salvatges que aporta color al paisatge urbà.
.

Lupo Barcelona ha repetit la seva presència al 080 Barcelona Fashion després de debutar el juliol passat i ha presentat #LUPObyMERI AW 16 que neix de la dicotomia de natura vs. Ciutat. Així, la paleta cromàtica combina tons més urbans com els blaus denim, l’albergínia i el rosa amb d’altres orgànics com els tons ocre, caqui i cru. El joc de patrons i textures donen com a resultat uns culottes reinterpretats, faldilles mini i midi, així com maxiabrics, capes i peces elaborades amb teixits tècnis dins d’una estètica sport chic.
.
Per la tarda, ha continuat l’acció sobre la passarel·la catalana de la mà de Yerse, que ha presentat “Vegvísir”, una col·leccio que mira cap als màgics horitzons d’Islàndia. Tenyida de sensualitat i valentia, es tracta d’una proposta de dissenys lineals i contemporanis realitzats en teixits càlids i suaus que es combinen amb d’altres crus i rugosos que evoquen els inhòspits paisatges septentrionals.
.

Després ha estat el torn de VM La Siberia, que s’estrenava a la passarel·la catalana. La firma centenària trencava amb el classicisme de les pells amb “El Viatge”, la seva aposta per renovar la marca que s’articula en la combinació de les pells amb altres materials i una estètica contemporània que inclou des de looks amb lleugers tocs punk pels quadres tartan fins a d’altres de màxim glamour, amb les pells aplicades a abrics espectaculars i vestit de nit.
.
Menchén Tomàs ha seguit amb “Notariat 11”, una col·lecció que era un homenatge als seus inicis amb el nom de la direcció del taller on van fundar la firma el 1995. Així, han revisitat les seves pròpies col·leccions per presentar una línia que combina la llenceria amb les caçadores skaters en una gamma de verds, roses, blaus i negres que els resulta molt familiar.