CUSTO BARCELONA TANCA LA 2ª JORNADA DE DESFILADES DEL 080 BARCELONA FASHION

Dissenyadors
31 gen. 2017 - 00:00

La moda del 080 Barcelona Fashion ha tornat a pujar avui el teló del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), seu de la 19ª edició de la passarel·la catalana. La firma de moda de projecció internacional Custo Barcelona ha tancat aquest vespre les desfilades de la 2ª jornada amb la presentació per primera vegada a Europa de la seva col·lecció més maximalista per a aquesta primavera-estiu 2017 “Way More” i un avançament en primícia del que presentarà en els propers dies a la Setmana de la Moda de Nova York per a la propera tardor-hivern 2017-18.
.
El matí, l’acció ha començat amb la desfilada de LOA by Lidia Aguilera, qui ha presentat la col·lecció “Quiet Opulence”, que pren com a inspiració la novel·la “El retrat de Dorian Gray” d’Oscar Wilde, punt de partida també per l’obra musical produïda per Pierre Cardin l’estrena de la qual a Barcelona ahir va ser el punt àlgid de la cerimònia inaugural d’aquesta 19ª edició del 080 Barcelona Fashion. LOA by Lidia Aguilera la transporta a l’actualitat, respectant l’essència mediterrània de la firma. Així, la seva col·lecció presenta formes romàntiques amb volants i brodats que es combinen amb pantalons oversize i teixits tecnològics en una juxtaposició de l’estil masculí i femení que incorpora detalls com camises de ratlles i calçat d’home.
.

.
Seguidament, ha estat el torn de Lola Casademunt, marca que ha presentat “Winter Fairy Tale”, per a la tardor-hivern 2017-18. Basada en els contes de fades, es tracta d’una col·lecció romàntica i femenina tenyida pels colors dels fruits vermells, de les flors i les fulles ocres dels boscs encantats. No falten els teixits aristocràtics, com el vellut, la blonda, el lamé i la pedreria que donen una dimensió barroca a un look que resulta molt contemporani.
.
Per la seva banda, Naulover ha presentat després “Dark Ophelia”, la seva col·lecció per a la tardor-hivern 2017-18. La seva directora creativa, Carme Noguera, aposta ara per la barreja, ja sigui de teixits, formes, estampats i colors, amb una clara inspiració dark dandy que es plasma en detalls com el maquillatge de les models. Tres topmodels espanyoles, Laura Sánchez, Marina Pérez i Mayka Merino, han obert la passarel·la vestides d’intens vermell per després donar pas a combinacions amb un punt extravagant en una de les col·leccions més agosarades que ha presentat la firma a la passarel·la 080 Barcelona Fashion.
.
Txell Miras ha estat l’encarregada de tancar les desfilades del matí amb la seva col·lecció “Shed”,inspirada en l’escriptor Tom Spanbauer i les paraules del llibre “L’home que es va enamorar de la lluna”. La seva proposta s’inspira en la imatge atemporal dels indis natius americans i el seu esperit més místic. El negre i el gris característics de Miras hi són presents encara que en aquesta ocasió la paleta s’enriqueix amb diferents tonalitats de marró, tocs liles i verds. Les superposicions són protagonistes juntament amb els teixits naturals com el cotó i la llana.
.

.
Ja per la tarda ha estat el torn d’Oscarleon, qui ha obert les desfilades amb “I close my eyes, and I feel you...” per vestir la dona la propera temporada de tardor-hivern 2017-18. Fidel a l’esperit transgressor de la firma, Oscarleon proposa un look atrevit amb el color negre com a protagonista on la barreja de teixits i les textures experimentals marquen la diferència així com els complements com les ulleres de sol The Look i les vambes Victoria que arrodonien el look sobre la passarel·la. El dissenyador també està present en aquesta edició del 080 Fashion Market, l’espai de venda obert al públic general. Allà Oscarleon presenta una edició limitada de peces “que són úniques i exclusives, que s’han fet de cara a la passarel·la o que són una mostra per produir. És tota aquella part que generes d’experimentació, que ara surt a la llum, i que pots trobar a un preu assequible”, ha explicat. “És interessant que el públic pugui comprar peces del dissenyador que han vist sobre la passarel·la” ha afegit també el creador que en aquesta 19ª edició potencial a relació amb el client final gràcies a la seva pop-up store del 080 Fashion Market.
.
Tornant a les desfilades, Josep Abril ha agafat el relleu sobre la passarel·la amb la seva proposta per a l’home “Eyes FW#17/18N40” per a la propera tardor-hivern 2017-18. Una col·lecció que, segons ha explicat el dissenyador, s’ha construït ajuntant dos teixits absolutament diferents: mat i brillant, gruixit i prim, negre amb porpra o blau... Abril ha investigat amb formes estranyes nascudes de fondre camises amb jerseis i jaquetes amb pantalons o faldilles. En paraules de Josep Abril, “tanquem els ulls, reflexionem, pensem, sentim... Potser hauríem de fer el mateix amb nosaltres, la nostra cultura, la nostra esperança”. En la posada en escena, el dissenyador ha tornat a apostar per la música en directe, amb la col·laboració de Xumo Naranjo, en el concepte musical, i de Martín Meléndez Torres i Sam Sussoh en la interpretació.
.

.
La següent a desfilar al TNC ha estat un altre nom habitual de la passarel·la 080 Barcelona Fashion: Miriam Ponsa. La creadora catalana presenta “La ruta dels Balcans” per a la tardor-hivern 2017-18 i s’inspira en la gran diversitat de cultures, ètnies i religions d’aquesta zona europea marcada pels conflictes i els enfrontaments. Així, Ponsa fa un homenatge a aquests pobles i es fixa en la seva indumentària tradicional que tradueix sobre la passarel·la en siluetes oversize i arrodonides que no cenyeixen el cos. Com és propi en Ponsa, els teixits naturals i la producció artesanal estan presents en el minuciós treball en cinteria i passamaneria així com la tècnica d’enfeltrar llana i seda ja que també lesa treballa amb un teler manual. En aquest sentit, Miriam Ponsa ha treballat amb un projecte d’economia social i solidària vinculat a l’associació Maresmon que, mitjançant el treball amb el feltre artesà, insereix socialment dones en situació d’especial vulnerabilitat.
.
Demà dimecres serà la tercera jornada de desfilades que obriran els debutants Pilar del Campo i Anel Yaos. Posteriorment, Pablo Erroz i Krizia Robustella portaran a escena les seves respectives col·leccions i Escorpion tancarà, després, les desfilades del matí. Per la tarda, desfilaran Antonio Miro, VM La Siberia i el dissenyador convidat ZE Garcia, que posarà el punt i final a la jornada.