Custo Barcelona tanca la tercera jornada del 080

Dissenyadors
11 jul. 2013 - 00:00
Custo Barcelona. 12a edició 080 Barcelona Fashion
Custo Barcelona ha tancat la tercera jornada del 080 Barcelona Fashion amb la presentació de la col·lecció “Before New York”. La marca catalana, una de les de més renom internacional, avança així en primícia a Barcelona, part de la col·lecció per a la temporada primavera-estiu 2014 que presentarà el proper setembre a la Setmana de la Moda de Nova York.
 

El dissenyador  Juan Pedro López, ha obert la sessió de tarda de la passarel·la amb la col·lecció “Part XV”. Unes propostes molt sofisticades que evoquen els capvespres de Santorini mitjançant siluetes, estampats i volums trets del folklore hel·lènic. Amb un joc de transparències, de textures, de brillantors i d’imatges, el creador proposa un look sofisticat per a una dona elegant i femenina. La col·lecció pivota sobre el negre, blanc i el color buguenvíl·lia, amb profusió de glitter, que el dissenyador aplica tant a vestits, com a abrics, pantalons i fins i tot a roba de bany.


 
Celia Vela ha pres el relleu a Juan Pedro López aquesta tarda a la passarel·la del 080 per presentar la seva col·lecció per a la primavera-estiu 2014. La creadora, que sempre s’ha caracteritzat per un estil molt influenciat pel Japó i que actualment té un showroom a Tòquio, s’ha inspirat en aquesta ocasió en una vivència personal. Un somni de la seva filla Mila protagonitzat per tres fades. Amb aquest punt de partida, Vela ha dissenyat una col·lecció molt femenina que s’articula a partir del blanc, el blau turquesa, el vermell i el daurat, amb teles vaporoses, setins i gases, moltes transparències i amb peces que realcen l’esquena femenina deixant-la al descobert.

 

De la seva banda, la firma TCN ha desfilat amb les seves propostes per a la propera primavera-estiu. La col·lecció revisa els clàssics de la marca i consolida el concepte “24 hores”, incloent-hi des de llenceria i cotilleria, fins a homewear, exterior i línia de bany. Els colors estrella són el blau i el metal·litzat en totes les seves versions combinats amb una forta aposta per les ratlles, molt fines, que TCN proposa com l’estampat protagonista de la temporada. A l’exterior, la firma aposta per els mini shorts en cotons rústics i calats, i pels vestits llencers més femenins que mai.

 

Durant el matí la desfilada de Schipper/Arques ha obert la jornada amb seva proposta "Refraction". Els Dissenyadors Boris Schipper i Tomás Pedrosa s’han inspirat en l'obra de l'artista canadenc Michel de Broin per plasmar les múltiples facetes de la llum a través de teixits brillants i estampats que remeten a la naturalesa més salvatge.

 

Per la seva part, la dissenyadora Natalie Capell, que debutava a la passarel·la 080 amb la col·lecció “Persona”, ha creat una proposta farcida de vestits llargs i delicats tops. Siluetes molt femenines on predomina el verd, el negre i alguns tons malva.

 

Alexis Reyna ha tancat la jornada del matí amb "DAY IN DAY OUT". El polèmic dissenyador ha amenitzat la desfilada amb el seu nou projecte musical "Alexis Reyna y las Semillas".

 

Desfilada TCN. 12a edició 080 Barcelona Fashion

 

Lliurament del Premi 080 Barcelona Fashion

 

La vicepresidenta del Govern i presidenta en funcions, Joana Ortega presidirà l'acte de lliurament del Premi 080 Barcelona Fashion que distingeix la millor col·lecció de la passarel·la de moda catalana. El guardó està dotat amb 20.000 euros. Acompanyaran a Ortega el gerent del CCAM, Miquel Rodríguez i el jurat internacional del 080.
 
El jurat internacional d'aquesta 12a edició del 080 Barcelona Fashion el formen la directora de l'IED Moda de Milà i presidenta del jurat, Sara Azzone, el dissenyador de calçats i analista de moda, Carles Puig Padilla, els estilistes FERMIN&GILLES, la empresària especialitzada en moda, Isabel Estrany Pons, i el periodista i comissari independent, Federico Poletti.