Custo Barcelona tanca la tercera jornada del 080 Barcelona Fashion

Dissenyadors
4 febr. 2015 - 00:00

La firma catalana Custo Barcelona ha tancat les desfilades de la tercera jornada del 080 Barcelona Fashion al Museu Marítim de Barcelona amb un avanç de la seva col·lecció tardor-hivern 2015-16. A la passarel·la ha comptat amb la presencia del top model Ricardo Domínguez com a maniquí estrella.
.
La jornada ha començat pel matí amb la desfilada de Georgina Vendrell, una de les més reputades a la passarel·la en moda masculina. A la seva proposta “DarkLight” per a la tardor-hivern 2015-16 ha presentat uns dissenys d’aire conceptual i avantguardista en una col·lecció que ha arrencat en blanc per seguir en grisos i el negre com a gran protagonista. Peces d’aire futurista realitzades en materials tecnològics conviuen amb propostes de sastreria urbana contemporània en una col·lecció que actualitza l’armari masculí.
.

.
Ha seguit Isometric, la firma debutant nascuda de la unió de Joan Ros Gallofré i Jessica Montes Benito. Sota el nom de “Psique” han presentat el seu viatge per la ment amb dissenys de sastreria modernitzada, amb americanes i jaquetes de silueta relaxada. La paleta de colors, sòbria i elegant, s’ha mogut entre el camel, el blau marí, el blau clar i tocs de bordeus.
.
La col·lecció “Sickly Sweet Bears” de Krizia Robustella ha sigut la següent a desfilar sobre la passarel·la. Els clàssics “ossos amorosos” de l’imaginari infantil són el punt de partida per a unes peces oversize, realitzades en neoprè i encoixinats, que porten la temàtica infantil a l’univers hip-hoper de la creadora. Les gorres, cadenes, canelleres i sabatilles esportives completaven els looks d’homes i dones.
.

.
Una altra estrena del matí ha sigut Pagè, la firma nascuda de la suma dels talents de Gerard Angulo i Paulina Canales. “Frog me a kiss” és la seva proposta per a home i dona la pròxima tardor-hivern 2015-16 amb el leit motiv de la gripau com a element recurrent. Per a ella, vestits asimètrics, transparències estratègiques, faldilles maxi i siluetes ajustades; mentre que per a ell els esmòquings es combinen amb peces de street-wear.
.
Canvi de registre de la mà de la següent firma a desfilar: Naulover. “Mademoiselle Zhivago” és la seva inspiració per a la propera tardor-hivern, una proposta visual, sofisticada i femenina caracteritzada per línies geomètriques definides, tons monocromàtics i estampats exòtics.
.
Yerse ha sigut l’encarregada de tancar les desfilades del matí amb la seva col·lecció “The Beauty Surrounds” que s’inspira en la bellesa de la dona. Colors rics com vermelles terra, blaus malva i verds jade donen color a una proposta hivernal que es basa en teixits naturals i siluetes d’accent urbà que acompanyen el cos femení.
.

.
Per la tarda, Manuel Bolaño ha sigut el responsable d’obrir la passarel·la amb la seva col·lecció “Palomo Cojo”. Inspirant-se en “dives de l’est envoltades en pols d’estrella” segons les seves paraules, ha presentat una col·lecció de ric colorit en or, plata, bronze, negre, mostassa, rosa, blau, turquesa i marró. Els teixits naturals com sedes, cotons i llanes són protagonistes en unes peces de silueta àmplia i línia A on manen els estampats i les combinacions cromàtiques.
.
La tarda ha continuat amb Miquel Suay, qui ha presentat la seva col·lecció per a home “Ucronia”. Una proposta per a la tardor-hivern 2015-16 retrofuturista dominada per les formes geomètriques i la superposició de peces i plecs.
.
Finalment, Menchén Tomàs ha portat “Passions”, la seva proposta per a la dona la propera tardor-hivern, sobre la passarel·la del 080. Olga R. Menchén i Francesc Grau Tomàs han presentat una col·lecció complexa i rica inspirada pel treball del videoartista Bill Viola on manen els tons densos i les textures treballades. Grocs, blaus, verds i la clàssica combinació de blanc i negre dominen uns dissenys executats en materials nobles com vellut, llana i mohair.
 .