Desigual tanca la segona jornada del 080 Barcelona Fashion

Dissenyadors
3 febr. 2015 - 00:00

Desigual ha tancat la segona jornada de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. La firma catalana de projecció internacional ha presentat un avanç de la seva col·lecció masculina per a la tardor-hivern 2015-16 amb la presència del top model i actor Tony Ward.
.
Pel matí, l’acció ha començat de la mà de la marca de moda infantil CND by Cóndor qui ha mostrat a la passarel·la una col·lecció inspirada en l’aroma de la xocolata. Marrons, blancs trencats, roses salmonats junt amb roigs robí i metàl·lics han sigut els tons escollits per reflectir aquest univers en clau dolça.
.
Ha seguit una altra firma infantil, Bóboli, que ha presentat la col·lecció “Make a wish”, d’accent urbà. Tons sobris com el blanc i el gris es combinen amb tocs brillants per a unes peces que es tenyeixen d’estrelles i somnis en una gran riquesa de teixits.
.
La dissenyadora Txell Miras ha sigut un altre dels noms del matí. La catalana ha presentat “Angles”, un viatge retrofuturista que reivindica la puresa de línies. Materials tècnics i altres nobles es declinen aquí en blanc, gris, bordeus i negre.  
.

.
Lebor Gabala
ha sigut el següent a desfilar sobre la passarel·la del 080 Barcelona Fashion. La seva col·lecció “Els extrems s’atrauen” ha virat cap a l’estil hippy amb estampats psicodèlics i siluetes dels 70 que, a l’executar-se en teixits texturitzats i tecnològics, s’actualitzen per a la dona del segle XXI. Una col·lecció de contrastos que presenta peces urbanes en acabats rústics i envellits.
.
La firma de bany i cotilleria TCN ha tancat les desfilades del matí. Per a la tardor-hivern 2015-16 ha tornat a apostar per la seda com a teixit estrella en bruses i camisoles de bona caiguda. Els tricots de catxemira també han estat protagonistes en looks que barregen calidesa i sensualitat.
.

.
Ja a la tarda, Miriam Ponsa ha sigut l’encarregada d’obrir la passarel·la. “L’Exili” és el nom d’una col·lecció inspirada en aquells que es van veure obligats a marxar el 1939, després de la Guerra Civil espanyola. La seva aflicció i patiment s’ha traduït, sobre la passarel·la, per capes, siluetes oversize i volums exagerats en teixits com llanes i tècniques com el punt tricotat, l’estrella de la col·lecció.
.
Ha seguit un altre nom clau de l’escena catalana com és Josep Abril, qui ha presentat “Ghosts” per a la pròxima tardor-hivern, un homenatge a aquells personatges invisibles que treballen als tallers de costura i confecció. Al ritme de la guitarra en directe de Raül Fernández “Refree”, ha presentat una col·lecció fidel a si mateix, amb un home vestit en grisos, negre i blau fosc.
.

.
Sita Murt
ha sigut l’últim nom de la tarda, previ a Desigual. La firma ha arrancat la desfilada recordant a la seva fundadora i alma mater recentment desapareguda amb les paraules “No em digueu que és impossible. Les coses s’han de provar” presidint la proposta. Sota el títol “Oxford Vibes”, presenta una dona influïda per l’estil “british”; és a dir, d’aires masculins però sense oblidar la seva feminitat. Emblema de la marca, el punt torna a ser protagonista en abrics, sweaters, pantalons i delicats vestits. Encara que també hi ha hagut lloc per a dissenys estructurats que contrastaven amb vestits de línia vaporosa.
.