Desigual tanca la segona jornada del 080 Barcelona Fashion

Dissenyadors
1 jul. 2015 - 00:00

Desigual ha tancat la segona jornada de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. La firma catalana de projecció internacional ha presentat un avanç de la seva col·lecció femenina per a la primavera-estiu 2016.
.
La jornada ha començat al matí amb Isometric, guanyadors a la passada edició del Premi de la Generalitat de Catalunya al disseny emergent 080 Barcelona Fashion. En aquesta ocasió, Joan Ros i Jessica Montes han presentat Poncaire, que segueix la línia conceptual encetada fa sis mesos i que en aquest cas es basa en la topografia de l’univers a partir de la relació entre formes, espais i superfícies. Així, proposen una col·lecció masculina on es contraposen els teixits de sastreria amb els tecnològics, els estampats digitals amb els brodats a mà, amb el blanc com el color que articula la col·lecció i tocs de negre, gris i grana.
.

.
Ha seguit Blame Label que s’estrenava a la passarel·la del 080 Barcelona Fashion amb “Aureari”. El dissenyador Pablo Puig ha presentat una línia amb tres colors dominants: blanc, negre i violeta en un estil conceptual, amb ecos futuristes, que incloïa camises llargues i curtes i pantalons al genoll, amplis i baggies.
.
Després ha sigut el torn de Lebor Gabala amb la seva proposta “Urban chic” per a la dona. Amb el boho-chic com a punt de partida, ha presentat peces confortables i femenines en teixits suaus i que s’adapten al cos: punt, cotó rentat i viscoses en colors que van des del cru fins al verd fosc passant per la gamma dels pastels.
.

.
En un estil totalment diferent, Txell Miras ha agafat el relleu sobre la passarel·la. La dissenyadora s’inspira en l’estètica militar per a “Disarm”, una col·lecció que descontextualitza els elements militars per presentar-los d’una manera innovadora. Els volums exagerats i una gamma cromàtica neutra amb tons com gris, blanc, negre, kaki i blau marí defineixen la seva proposta.
.
TCN ha posat el punt i final a la sessió de desfilades del matí amb la seva col·lecció de moda bany i homewear. Partint de l’estil esportiu però sense oblidar-se de l’elegància amb un cert punt retro que la caracteritza ha pujat a la passarel·la biquinis amb volants, tops bandeau i colls halter així com peces vaporoses per al dia a dia.
.

.
Per la tarda, Míriam Ponsa ha mostrat “Art Pobre Art Povera”, basada en el moviment artístic dels anys 60 que recupera materials pobres per a la concepció artística a fi de reflexionar sobre l’objecte i la forma. Traduït al món de la moda, Ponsa ens convida a pensar sobre el model de consum i l’essència de la matèria a partir de peces artesanals amb cordons de gran diàmetre i gomes elàstiques, realitzades amb materials naturals i tècniques experimentals.
.
Un altre nom habitual de la passarel·la, Josep Abril, ha sigut el següent a presentar la seva proposta per a la primavera-estiu 2016 per a l’home sota el nom “Between the lines”. Fidel al seu estil, el creador aposta per tons neutres i teixits naturals per a uns dissenys que juguen a despistar com els jumpsuits (granotes) que semblen conjunts de jaqueta i pantalons o les corbates que funcionen de tirants.
.
Abans de cedir el torn a Desigual, Sita Murt ha mostrat la seva proposta per a vestir la dona la propera primavera-estiu 2016. Una col·lecció dominada pel diàleg entre teixits delicats i fluïts amb altres texturitzats en punt per a unes siluetes eminentment femenines que beuen de l’estètica dels anys 70 i fins l’actualitat.