El 080 Barcelona Fashion celebrarà la seva 20.ª edició al Recinte Modernista de Sant Pau

Dissenyadors
31 març 2017 - 00:00

Del 26 al 30 de juny, el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà la propera edició d’estiu de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, on creadors i marques de moda presentaran les seves noves col·leccions. L’organització ha escollit aquesta localització que ja va ser escenari de la passarel·la el juliol de 2014 per celebrar el seu 20è aniversari un cop finalitzat el procés de rehabilitació i recuperació d’aquest magnífic conjunt arquitectònic del modernisme català.

D’aquesta manera, el 080 Barcelona Fashion ocuparà pavellons i espais que fa tres anys encara no estaven oberts al públic, en línia amb l’objectiu de l’organització de fer accessibles a la ciutadania espais icònics de Barcelona, mentre es promou la moda catalana.

El 080 Barcelona Fashion és el certamen de moda que impulsa la Generalitat, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM). Amb aquesta iniciativa, el govern de la Generalitat vol posar en valor dos importants actius: d’una banda, la tradició de la indústria tèxtil a Catalunya, i d’una altra, el prestigi de Catalunya, i sobretot de la capital, Barcelona, com a pol de talent del disseny i de la moda.
 
Conscients de la importància del sector tèxtil-moda català, l’objectiu de la Generalitat és consolidar Catalunya com a referent de la generació i projecció del disseny de moda, contribuir a la internacionalització i alhora a la relocalització de la producció tèxtil a Catalunya.
 
Pel que fa a la localització de la propera edició, el Recinte Modernista de Sant Pau és una joia arquitectònica de Barcelona projectada per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Durant un segle aquest equipament funcionà com a Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, però amb el trasllat de l’activitat sanitària al nou hospital, s’ha recuperat el seu valor patrimonial i artístic perquè ara llueix amb el màxim esplendor.
 
Així, actualment el Recinte Modernista de Sant Pau —propietat de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau— ha esdevingut un nou espai de referència de la ciutat de Barcelona en el qual hi conviuen la història i la innovació. Perquè en l’emblemàtic recinte de Domènech i Montaner ara s’agrupen institucions capdavanteres en els àmbits de la sostenibilitat, la salut i l’educació, entre d’altres, que desenvolupen projectes propis amb l’objectiu de fer front als reptes del futur.
 
Un cop anunciada la localització, el proper dilluns 3 d’abril s’obre la convocatòria adreçada a dissenyadors i marques de moda que vulguin desfilar en aquesta 20ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. A partir d’aleshores, es podran consultar les bases per presentar les candidatures al web www.ccam.cat.
 
Així mateix, en la primera quinzena d’abril també es publicaran les bases adreçades a creadors i marques de moda que desitgin participar amb botigues efímeres al 080 Fashion Market  -l’espai de venda i exposició obert al públic en general-, de la propera edició 080 Barcelona Fashion. Les bases es podran consultar també  en el web www.ccam.cat.